Zdroj: http://www.flickr.com/photos/dmstrom/4633317368/

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 10. etapy na cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 159 km a viedla z Termoli do Terama. Vynikajúci šprintér v cieli triumfoval pred Španielom Franciscom Ventosom, ktorý ho pred etapou obvinil z podvádzania v nedeľňajšej 9. etape, tretí skončil Talian Alessandro Petacchi. Ružový dres lídra si udržal Španiel Alberto Contador.

"Náš tím dnes odviedol skutočne vynikajúcu prácu. Počas celej etapy sme príkladne spolupracovali a záver bol výborný," uviedol v cieli Cavendish. Väčšia časť utorňajšej etapy viedla popri Jadranskom mori smerom na sever cez mesto Pescara. V závere čakalo na jazdcov mierne stúpanie, ale do cieľa dorazil celý pelotón na čele s Cavendishom. Contador si v celkovej klasifikácii udržal náskok 59 sekúnd pred Bielorusom Konstantinom Sivcovom.

Výsledky:

10. etapa (Termoli - Teramo, 159 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) 4:00:49 h, 2. Francisco José Ventoso Alberdi (Šp.) Movistar Team, 3. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre - ISD, 4. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 5. Davide Appollonio (Tal.) Sky Procycling, 6. Francesco Chicchi (Tal.) Quickstep Cycling Team, 7. Klaas Lodewyck (Belg.) Omega Pharma-Lotto, 8. Sacha Modolo (Tal.) Colnago - CSF Inox, 9. Alexander Kristoff (Nór.) BMC Racing Team, 10. Oscar Gatto (Tal.) Farnese Vini - Neri Sottoli - všetci rovnaký čas ako víťaz.
Poradie po 10. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank Sungard 37:04:40 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad +59 s, 3. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo +1:19 min, 4. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +1:21, 5. Michele Scarponi (Tal.) Lampre – ISD +1:28, 6. David Arroyo Duran (Šp.) Movistar +1:37, 7. Roman Kreuziger (ČR) Astana+1:41, 8. Jose Serpa (Kol.) Androni Giocattoli +1:47, 9. Dario Cataldo (Tal.) Quick-Step, 10. Matteo Carrara (Tal.) Vacansoleil obaja +2:21.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/dmstrom/4633317368/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up