Zdroj: http://www.flickr.com/photos/37777046@N06/3476651260/

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 12. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Castelfidarda do Ravenny a merala 184 km. V špurte hlavného poľa zdolal jazdec tímu HTC-Highroad Talianov Davida Appollonia a Alessandra Petacchiho. Lídrom pretekov a držiteľom ružového dresu je aj naďalej Španiel Alberto Contador, ktorý má pred Konstantinom Sivcovom náskok 59 sekúnd. Tretí je zatiaľ Talian Vincenzo Nibali s odstupom 1:21 min.

Väčšinu dňa bola v popredí skupina v zložení Michal Golas, Stef Clement, Davide Ricci a Miguel Minguez. V popredí pelotónu pracoval predovšetkým tím HTC-Highroad, ktorý bol na špici dlho osamotený. Snaha kvarteta skončila 15 km pred páskou. Záver etapy poznačil hromadný pád necelé 3 km pred cieľom, ktorý pelotón roztrhal na menšie skupiny. Cavendish bol v popredí, pádu sa vyhol a s pomocou kolegov z HTC-Highroad dotiahol svoje úsilie do víťazného konca. Na tohtoročnom Gire vyhral už druhýkrát, celkovo na talianskych cestách dosiahol ôsmy individuálny úspech a 26. na podujatiach Grand Tour. "Dnes to bola z môjho pohľadu náročná etapa. Nikto nám v popredí pelotónu nechcel pomôcť, museli sme si všetko odmakať. V závere som už nemal žiaden problém, keďže som etapovú koncovku poznal," povedal v cieli Cavendish.

Výsledky - Giro d´Italia:

12. etapa (Castelfidardo - Ravenna, 184 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) HTC-Highroad 4:17:25 h, 2. Davide Appollonio (Tal.) Sky, 3. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre - ISD, 4. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 5. Gerald Ciolek (Nem.) Quickstep, 6. Fabio Sabatini (Tal.) Liquigas-Cannondale, 7. Manuel Belletti (Tal.) Colnago - CSF Inox, 8. Mirko Selvaggi (Tal.) Vacansoleil-DCM, 9. Mark Renshaw (Aus.) HTC-Highroad, 10. Manuel Antonio Leal Cardoso (Portug.) RadioShack všetci čas ako víťaz
Poradie po 12. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank Sungard 44:15:16 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad +59 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +1:21 min, 4. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo, 5. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD obaja +1:28, 6. David Arroyo (Šp.) Movistar +1:37, 7. Roman Kreuziger (ČR) Astana +1:41, 8. José Serpa (Kol.) Androni Giocattoli +1:48, 9. Dario Cataldo (Tal.) Quick-Step, 10. Matteo Carrara (Tal.) Vacansoleil obaja +2:21.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/37777046@N06/3476651260/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up