Zdroj: Ilustračné - http://www.flickr.com/photos/goflo/4660516787/

Španiel Igor Antón sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na legendárnom kopci Monte Zoncolan. V záverečnom stúpaní do cieľa, ktoré je považované za najťažšie v Európe, zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o vyše pol minúty lídra pretekov Alberta Contadora.

Španiel jazdiaci v ružovom drese prvého muža výsledkovej listiny však získal v sobotu v etape z rakúskeho Lienzu na zatiaľ druhého Vincenza Nibaliho ďalších sedem sekúnd a vedie s náskokom 3:20 min. Antón sa sobotňajším prvenstvom, premiérovým na Gire, posunul na 3. priečku výsledkovej listiny.
Sobotňajšia etapa mala byť jedným z bonbónikov tohto ročníka. Vzhľadom na nebezpečenstvo pri zjazde z Monte Crostis ju však museli skrátiť o takmer 40 km. Opäť sa rozhodovalo až v záverečnom stúpaní. Anton v závere bojoval o prvenstvo s Contadorom, ktorému 2 km pred cieľom ušiel a definitívne rozhodol.

Výsledky - Giro d´Italia:

14. etapa (Lienz - Monte Zoncolan, 170 km): 1. Igor Antón (Šp.) Euskaltel-Euskadi 5:04:26 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank +33 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +40, 4. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +1:11 min, 5. Denis Meňšov (Rus.) Geox +1:21, 6. John Gadret (Fr.) AG2R +1:38, 7. Mikel Nieve (Šp.) Euskaltel-Euskadi +1:52, 8. Hubert Dupont (Fr.) AG2R +1:55, 9. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC - Highroad +2:05, 10. Jose Rujano (Ven.) Androni Giocattoli +2:11
Poradie po 14. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank 54:45:45 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +3:20, 3. Igor Antón (Šp.) Euskaltel-Euskadi +3:21, 4. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +4:06, 5. John Gadret (Fr.) AG2R +5:23, 6. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC - Highroad +5:37, 7. Denis Meňšov (Rus.) Geox +6:06, 8. Hubert Dupont (Fr.) AG2R +6:12, 9. Roman Kreuziger (ČR) Astana +6:40, 10. David Arroyo (Šp.) Movistar +6:43

[Foto na úvode: Ilustračné - http://www.flickr.com/photos/goflo/4660516787/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up