Zdroj: Velits.net

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil v kráľovskej etape pretekov Okolo Kalifornie z Claremontu na vrchol Mt. Baldy (121,9 km) 25. miesto, v celkovom poradí si polepšil o päť priečok a patrí mu 28. pozícia. Jazdec HTC-Highroad, pre ktorého je podujatie v Kalifornii prvým štartom po dvoch mesiacoch a slúži ako príprava na ďalšiu časť sezóny, stratil v sobotu na víťazného Leviho Leipheimera 4:08 min.

Peter Velits je už na Okolo Kalifornie najlepším Slovákom, keďže náročná etapa poriadne premiešala výsledkovou listinou. Peter Sagan, ktorý bol doteraz dvanásty, prišiel v sobotu do cieľa na 81. priečke so stratou 17:17 min na Leipheimera a prepadol sa do štvrtej desiatky. Sagan je aj naďalej držiteľom zeleného trička pre najaktívnejšieho jazdca, ktoré bude obhajovať v nedeľňajšej záverečnej etape v súbojoch s Britom Benom Swiftom.
Preteky Okolo Kalifornie ovládli cyklisti tímu RadioSheck. Leipheimer a Christopher Horner zvládli etapu výborne takticky, v závere ostali osamotení. V koncovke bol úspešnejší Leipheimer, radosť však mal aj Horner, ktorý je už takmer istým víťazom podujatia. Jeho tímový kolega Leipheimer totiž naňho stráca 38 sekúnd.

Výsledky - Okolo Kalifornie:

7. etapa (Claremont - Mt. Baldy, 121,9 km): 1. Levi Leipheimer (USA) RadioShack 3:33:01 h, 2. Christopher Horner (USA) RadioShack rovnaký čas, 3. Laurens Ten Dam (Hol.) Rabobank +43 s, 4. Thomas Danielson (USA) Garmin-Cervelo +1:01 min, 5. Steve Morabito (Švaj.) BMC Racing +1:21, 6. Alexander Jefimkin (Rus.) Team Type 1 - Sanofi Aventis +1:21, ... 25. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +4:08, 58. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +14:11, 81. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +17:17
Poradie po 7. etape: 1. Christopher Horner (USA) RadioShack 20:50:02 h, 2. Levi Leipheimer (USA) RadioShack +38 s, 3. Thomas Danielson (USA) Garmin-Cervelo +2:45 min, 4. Christian Vande Velde (USA) Garmin-Cervelo +3:18, 5. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad +3:23, 6. Laurens Ten Dam (Hol.) Rabobank +3:26, ... 28. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +12:19, 35. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +20:15, 86. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +47:16

[Foto na úvode: Velits.net]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up