Zdroj: http://www.flickr.com/photos/goflo/4486519200/

Talian Diego Ulissi sa stal víťazom stredajšej 17. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Feltre do Tirana a merala 230 km. Člen tímu Lampre - ISD síce v kontroverznom špurte trojčlennej skupiny skončil až druhý, prvého Giovanniho Viscontiho však v cieli posunuli rozhodcovia na tretie miesto až za Španiela Pabla Lastrasa Garciu, pretože v šprinte porušil pravidlá.

Na čele priebežnej klasifikácie figuruje aj naďalej španielsky jazdec Alberto Contador, ktorý si s prehľadom udržal ružové tričko vedúceho pretekára. Na druhom mieste je s takmer päťminútovým mankom Talian Michele Scarponi (+4:58 min), tretí Vincenzo Nibali stráca už 5:45 min.
Vo štvrtok je na programe 18. etapa z Morbegna do San Pellegrino Terme s dĺžkou 151 km.

Výsledky - Giro d´Italia:

17. etapa (Feltre - Tirano, 230 km): 1. Diego Ulissi (Tal.) Lampre - ISD 5:31:51 h, 2. Pablo Lastras Garcia (Šp.) Movistar Team, 3. Giovanni Visconti (Tal.) Farnese Vini-Neri Sottoli - obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Jan Bakelants (Belg.) Omega Pharma-Lotto +4 s, 5. Fabio Taborre (Tal.) Acqua & Sapone, 6. Eduard Vorganov (Rus.) Kaťuša obaja +8.
Poradie po 17. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank 68:18:27 h, 2. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD +4:58 min, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +5:45, 4. John Gadret (Fr.) AG2R La Mondiale +7:35, 5. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad +9:12, 6. José Rujano Guillen (Šp.) Androni Giocattoli +9:18.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/goflo/4486519200/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up