Zdroj: Ilustračné - http://www.flickr.com/photos/goflo/4660516787/

Talian Eros Capecchi sa stal víťazom štvrtkovej 18. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Morbegna do San Pellegrina Terme a meral 151 km. Člen tímu Liquigas-Cannondale v špurte trojčlennej skupiny predstihol druhého v poradí svojho krajana Marca Pinottiho z HTC-Highroad a tretieho Belgičana Kevina Seeldraeyersa z Quickstepu.

"V záverečnom kilometri etapy boli dve zákruty. Striehol som na mojich dvoch súperov ako jastrab. Bol som si istý, že jeden z nich určite zaútočí. Špurty nie sú mojou silnou stránkou, preto som čakal do poslednej chvíle. Keď vyštartoval Pinotti, ja som mal viac sily ako on a využil som to úplne dokonale," opísal závere štvrtkovej etapy jej víťaz Capecchi.
Na čele priebežnej celkovej klasifikácie nenastali žiadne zmeny. Prvý je aj naďalej španielsky jazdec Alberto Contador, ktorý si s prehľadom udržal ružové tričko vedúceho pretekára. Na druhom mieste je s takmer päťminútovým mankom Talian Michele Scarponi (+4:58 min), tretí Vincenzo Nibali z Talianska zaostáva už o 5:45 min. "Pre mňa aj celý tím to bol dobrý deň. V podstate počas celej etapy sme kontrolovali jej vývoj, sledovali sme súperov a nedovolili sme im, aby sa od nás vzdialili," uviedol Conatdor, ktorého vo štvrtok klasifikovali na 41. mieste.
V piatok je na programe 19. etapa z Bergama do Macugnagy s dĺžkou 209 km.

Výsledky - Giro d´Italia:

18. etapa (Morbengo - San Pellegrino Terme, 151 km): 1. Eros Capecchi (Tal.) Liquigas-Cannondale 3:20:38 h, 2. Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad, 3. Kevin Seeldraeyers (Belg.) Quickstep Cycling Team - obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Gianluca Brambilla (Tal.) Colnago - CSF Inox, 5. Paolo Tiralongo (Tal.) Pro Team Astana - obaja + 1:20 min, 6. Dario Cataldo (Tal.) Quickstep Cycling Team +2:49, 7. Alberto Losada Alguacil (Šp.) Kaťuša Team +3:46, 8. Russell Downing (V. Brit.) Sky Procycling, 9. Oscar Gatto (Tal.) Farnese Vini - Neri Sottoli, 10. Jan Bakelandts (Belg.) Omega Pharma-Lotto - všetci traja + 4:34.
Poradie po 18. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank 71:45:09 h, 2. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD +4:58 min, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +5:45, 4. John Gadret (Fr.) AG2R La Mondiale +7:35, 5. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad +9:12, 6. José Rujano Guillen (Šp.) Androni Giocattoli +9:18.

[Foto na úvode: Ilustračné - http://www.flickr.com/photos/goflo/4660516787/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up