Hamilton mal agresívny kontakt s Armstrongom

Nevraživosť medzi dvoma bývalými kolegami z cyklistického tímu US Postal Tylerom Hamiltonom a Lanceom Armstrongom sa stupňuje. Sedemnásobný víťaz Tour de France Armstrong sa počas víkendu stretol v coloradskej reštaurácii s Hamiltonom, ktorý ho nedávno verejne obvinil z dopingu.

Podľa ESPN.com bol Hamilton zo schôdzky natoľko vyvedený z miery, že informoval svojich právnikov a tí oficiálne referovali federálnym úradom o "agresívnom kontakte" zo strany Armstronga. Hamilton bol v sobotu v Aspene na akcii organizovanej časopisom Outside a reportérovi periodika prezradil, že Armstrong sa do neho chcel pustiť. Druhý aktér incidentu hovorí o "trápnom" stretnutí, ktoré však vraj nevybočilo z normálnych koľají. K incidentu malo prísť pri toaletách, Armstrong mal svojmu bývalému kolegovi zablokovať priechod. "Povedal som mu, aby sme išli von a bavili sa niekde inde, kde nebude toľko ľudí. On nechcel, tvrdil, že ho to nezaujíma," popísal udalosť Hamilton. Armstrong konfrontáciu poprel. Po nej však majiteľka reštaurácie Jodi Larnerová, ktorá je kamarátkou slávneho cyklistu, prišla k Hamiltonovmu stolu, nechala ho dojesť a oznámila mu, že v jej zariadení nie je viac vítaným hosťom.
Americké federálne úrady stále vyšetrujú viaceré dopingové obvinenia spochybňujúce čestnosť Lancea Armstronga. Hamilton vyslovil svoje tvrdenia o užívaní zakázaných látok v tíme US Postal v májovej televíznej relácii "60 minút". Zároveň poskytol svoju výpoveď vyšetrovateľom. "Lance Armstrong je potenciálny obžalovaný v prípade, ktorý sa stále vyšetruje, Hamilton zase svedok. Keď príde ku kontaktu, najmä keď je agresívny, povinnosťou právnikov je informovať o ňom úrady. Neviem, čo s tým urobia," uviedol Hamiltonov právnik Chris Manderson.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

15. september už tradične patrí horskej časovke na Smrekovicu a po mojej minuloročnej premiére som nemohol chýbať na už 14. ročníku.
keyboard_arrow_up