Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan pokračuje na pretekoch Okolo Švajčiarska vo výborných výkonoch, v stredajšej 5. etape z Huttwilu do Tobel-Tägerschenu obsadil 3. miesto. V šprintérskej koncovke celého pelotónu predstihli cyklistu tímu Liquigas-Cannondale iba víťazný Slovinec Borut Božič a Španiel Óscar Freire. Lídrom pretekov je aj naďalej Talian Damiano Cunego s náskokom 54 sekúnd pred Juanom Mauriciom Solerom z Kolumbie.

"Bola to takmer navlas rovnaká etapa ako v stredu. Znova ušla menšia skupinka, ktorú sme potom ´schádzali´ a išlo sa znova jedným tempom. V dnešnej etape bol dojazd v ´balíku´, v závere to bolo najskôr prudko do kopca, potom rovinka. Som trochu nasrdený, pretože som mohol dosiahnuť aj lepší výsledok. Nevravím, že z bronzovej priečky nemám radosť, ale pred cieľom sa to akosi zatvorilo, bol som v strede a nedalo sa príliš manévrovať. Mal som na viac... Piatková etapa? Dojazd bude do kopca, takže niečo pre vrchárov, ktorí budú strážiť, aby im niekto neušiel, a potom to rozbalia. Urobím všetko pre to, aby som si udržal modrý dres," povedal pre svoju internetovú stránku Peter Sagan.
Sagan dosiahol štvrté pódiové umiestnenie na Okolo Švajčiarska 2011, druhýkrát bol tretí. Okrem toho má na svojom konte aj jedno víťazstvo a druhé miesto. Stredajšia etapa priniesla najskôr únik štvorice jazdcov, posledných 15 km išiel pelotón pohromade. Na záverečnom kilometri to v miernom stúpaní skúšal Tom Boonen, ale napokon pelotón ukázal silu a rozhodovalo sa v špurtérskej koncovke. Božič napokon na páske predstihol tesne Freira a za touto dvojicou ostal Sagan.
Líder Liquigas-Cannondale Peter Sagan je aj naďalej lídrom súťaže aktivity, pred Tejayom Van Garderenom má po piatich etapách 23-bodový náskok. Martin a Peter Velitsovci opäť pomáhali tímovým lídrom pre šprinty a prišli do cieľa s miernou stratou. V celkovom poradí je Peter Sagan na 27. mieste, Petrovi Velitsovi patrí 69. a Martinovi 122. priečka.

Výsledky - Okolo Švajčiarska:

5. etapa (Huttwil - Tobel-Tägerschen, 204,2 km): 1. Borut Božič (Slovin.) Vacansoleil-DCM 4:44:48 h, 2. Oscar Freire (Šp.) Rabobank, 3. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 4. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad, 5. Jose Joaquin Rojas Gil (Šp.) Movistar, 6. Marco Marcato (Tal.) Vacansoleil-DCM, ... 114. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +53 s, 133. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +1:17 min
Poradie po 5. etape: 1. Damiano Cunego (Tal.) Lampre - ISD 17:14:11 h, 2. Juan Mauricio Soler (Kol.) Movistar +54 s, 3. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +1:16 min, 4. Laurens Ten Dam (Hol.) Rabobank +1:19, 5. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad +1:21, 6. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek +1:25, ... 27. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +10:13, 69. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +27:45, 122. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +41:42

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up