Zdroj: Flickr.com

Holandský cyklista Steven Kruijswijk sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá merala 157,7 km a viedla z Tobel-Tägerschen do Malbunu v Lichtenštajnsku. Mladý Holanďan vďaka nástupu v cieľovom stúpaní dosiahol najväčší triumf svojej doterajšej kariéry.

V cieli mal náskok 9 sekúnd pred Američanom Levim Leipheimerom, tretí skončil Talian Damiano Cunego, ktorý je aj naďalej lídrom 75. ročníka. Cunego v boji o žlté tričko vedie pred dvojicou Holanďanov v službách Rabobanku Baukem Mollemom a Stevenom Kruijswikom.
Z trojice Slovákov prišiel do cieľa ako prvý Peter Velits, ktorý finišoval ako 30. s mankom 5:36 min za víťazným Krujiswijkom. Jeho brat Martin bol 50. Po úspechoch v predchádzajúcich etapách sa tentoraz medzi najlepších nedostal Peter Sagan. Dvadsaťjedenročný Žilinčan v náročnej horskej etape stratil a do cieľa prišiel na 100. mieste. Líder Liquigas-Cannondale Sagan je aj naďalej lídrom súťaže aktivity, pred Tejayom Van Garderenom má po šiestich etapách 23-bodový náskok. V celkovom poradí sa Peter Sagan prepadol na 44. miesto, Petrovi Velitsovi patrí 47. a Martinovi 96. priečka.
Vo štvrtok sa podujatie skončilo pre Kolumbijčana Mauricia Solera, ktorý odstúpil pre zranenie utrpené pri páde. "Nevieme špecifikovať Solerovo zranenie. Vieme iba, že pre neho prišla helikoptéra, ktorá ho odniesla do nemocnice, no lekársku správu sme ešte nedostali," povedal hovorca tímu Movistar David Garcia. Soler zvíťazil v nedeľňajšej druhej etape a na istý čas bol na prvej priečke pretekov, kým ho nepredbehol Talian Cunego.

Výsledky:

6. etapa (Tobel-Tägerschen - Triesenberg/Malbun, 157,7 km): 1. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank 4:12:03 h, 2. Levi Leipheimer (USA) RadioShack +9 s, 3. Damiano Cunego (Tal.) Lampre - ISD +18, 4. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +21, 5. Giampaolo Caruso (Tal.) Kaťuša +21, 6. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek +30,... 30. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +5:36 min, 50. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +14:15, 100. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +21:44.
Poradie po 6. etape: 1. Damiano Cunego (Tal.) Lampre - ISD 21:26:28 h, 2. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +1:23, 3. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank +1:36, 4. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek +1:41, 5. Levi Leipheimer (USA) RadioShack +1:59, 6. Laurens Ten Dam (Hol.) Rabobank +2:24,... 44. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +31:43, 47. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +33:07, 96. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +55:43.

[Foto na úvode: Flickr.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Peter Sagan chváli organizátorov Tour de Suisse aj seba za rekordné zápisy

Peter Sagan chváli organizátorov Tour de Suisse aj seba za rekordné zápisy

Sagan je opäť o čosi lepšie naladený pred Tour de France. Práve skončené preteky Okolo Švajčiarska priniesli trojnásobnému majstrovi sveta a lídrovi tímu BORA-hansgrohe vylepšenie dvoch rekordných zápisov.
Sagan zvíťazil v 2. etape na Okolo Švajčiarska

Sagan zvíťazil v 2. etape na Okolo Švajčiarska

V záverečnom hromadnom špurte zdolal Kolumbijčana Fernanda Gaviriu z tímu Quick-Step Floors a na treťom mieste skončil Austrálčan Nathan Haas v drese Kaťuše-Alpecin.
keyboard_arrow_up