Zdroj: Velits.net

Slovenský cyklista Peter Velits sa tretíkrát v kariére predstaví na slávnej Tour de France. Na štarte 2. júla však bude chýbať jeho brat Martin, ktorý sa nedostal do záverečnej nominácie tímu HTC-Highroad. Jeden z najlepších svetových tímov budú na Tour zastupovať šprintérski špecialisti Mark Cavendish a Matt Goss, na najlepšiu desiatku by chcel útočiť Tony Martin, spolu s Petrom Velitsom môže prekvapiť Tejay Van Garderen.

Deviatku HTC-Highroad Bernhard Eisel, Mark Renshaw a domestici Lars Bak a Danny Pate. "Cavendish sa zameria na etapové koncovky. Jeho cieľom je vyhrať etapy a rozšíriť počet 15 vavrínov od roku 2008. Veríme, že máme najlepších šprintérov na svete a aj s pomocou tímu to dokážu,“ povedal manažér HTC-Highroad Rolf Aldag.
Hlavným adeptom HTC-Highroad na dobré umiestnenie je predovšetkým Tony Martin. Van Garderen sa predstaví na Tour premiérovo a Velits by mohol prehovoriť do celkového poradia rovnako ako vlani na Vuelte, na ktorej bol tretí. "Po víťazstve na Paríž - Nice je Tony Martin naším najväčším adeptom na dobré umiestnenie v celkovom poradí. Má reálne šance skončiť v desiatke a dostane plnú podporu od tímu," doplnil Aldag.
Tour de France sa začína v sobotu 2. júla. Peter Velits štartoval premiérovo na Tour v roku 2008, keď obsadil v celkovom poradí 57. miesto. O rok neskôr bol už 32. a trikrát sa v etapách umiestnil v najlepšej desiatke. "Teším sa z toho, že som dostal šancu a môžem absolvovať Tour. Oveľa spokojnejší by som však bol, ak by išiel aj Martin. Konkurencia v tíme je však veľká, vedenie sa rozhodovalo medzi štyrmi či piatimi jazdcami, ktorí jazdia na rovnakej úrovni. Martin musí rozhodnutie vedenia tímu iba rešpektovať,“ povedal pre agentúru SITA Peter Velits. Martin Velits zatiaľ nemá presný súťažný plán, v ďalšom priebehu sezóny by však mohol absolvovať júlové preteky Okolo Rakúska, následne Eneco Tour a v auguste by mohol štartovať na španielskej Vuelte.

[Foto na úvode: Velits.net]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up