Zdroj: http://www.flickr.com/photos/anmarton/3661807319/

Nór Edvald Boasson Hagen sa stal prvýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Sky sa presadil v koncovke štvrtkovej 6. etapy z Dinanu do Lisieux, ktorá merala 226,5 km. V hromadnom špurte predstihol Hagen Austrálčana Matta Gossa, tretí finišoval Thor Hushovd. Nór v službách tímu Garmin-Cervelo si udržal žlté tričko lídra pretekov, na čele ktorých sa poradie nemenilo.

Úradujúci majster sveta Hushovd vedie s náskokom 1 sekundy pred Cadelom Evansom, tretí je zatiaľ Luxemburčan Fränk Schleck s odstupom 4 sekúnd. Jediný slovenský zástupca na Tour Peter Velits prišiel do cieľa v hlavnom pelotóne na 51. mieste a aj naďalej mu patrí celková 12. pozícia.
Najdlhšia etapa 98. ročníka mala opäť očakávaný scenár. Najskôr hneď v úvode uniklo kvarteto Anthony Roux, Leonardo Duque, Adriano Malori, Johnny Hoogerland a Lieuwe Westra, ktoré si vypracovalo až pätnásťminútový náskok na pelotón. Hlavná skupina situáciu kontrolovala a postupne stratu zlikvidovala. Držiteľ žltého dresu Thor Hushovd nemal žiadne problémy a jazdil veľmi pokojne. Obhajca prvenstva Alberto Contador musel opäť riešiť nepríjemnosti a počas etapy vymenil koleso. V závere etapy sa snažili viacerí jazdci, napokon rozhodol hromadný špurt. V závere ukázal svoje kvality Boasson Hagen. Nór chcel vyhrať už v stredu, vtedy však nastúpil priskoro. O deň neskôr mu to však už vyšlo. "Cítil som sa dobre. Včera som nastúpil príliš skoro, dnes som zostal trpezlivý. V závere odviedol skvelú prácu tím, držal som sa za Geraintom Thomasom a v pravej chvíli som nastúpil. Ušetril som dostatok síl a teraz som veľmi šťastný. Na dnešnej etape ma podporovali rodičia, je to bonus, premiérovo vyhrať pred zrakmi svojich najbližších," povedal v prvej reakcii pre televízne kamery Boasson Hagen.
Piatková siedma etapa meria 218 km a povedie z Le Mans do Chateauroux vo vnútrozemí. Pred troma rokmi vyhral v cieľovom meste prvýkrát na Tour Mark Cavendish a favoritom bude aj tentoraz.

Výsledky - Tour de France 2011:

6. etapa (Dinan - Lisieux, 226 km): 1. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky 5:13:37 h, 2. Matthew Harley Goss (Aus.) HTC-Highroad, 3. Thor Hushovd (Nór.) Garmin-Cervelo, 4. Romain Feillu (Fr.) Vacansoleil-DCM, 5. Jose Joaquin Rojas Gil (Šp.) Movistar, 6. Arthur Vichot (Fr.) FDJ, 7. Philippe Gilbert (Belg.) Omega Pharma-Lotto, 8. Gerald Ciolek (Nem.) Quickstep, 9. Marco Marcato (Tal.) Vacansoleil-DCM, 10. Arnold Jeannesson (Fr.) FDJ, ... 51. Peter Velits (SR) HTC-Highroad - všetci čas ako víťaz
Poradie po 6. etape: 1. Thor Hushovd (Nór.) Garmin-Cervelo 22:50:34 h, 2. Cadel Evans (Aus.) BMC +1 s, 3. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek +4, 4. David Millar (V. Brit.) Garmin-Cervelo +8, 5. Andreas Klöden (Nem.) RadioShack +10, 6. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky +10, 7. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +12, 8. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky +12, 9. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +12, 10. Andy Schleck (Lux.) Leopard Trek +12, ... 12. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +13.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/anmarton/3661807319/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
keyboard_arrow_up