Armstrong obvinil vládne úrady z úniku informácií

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong obvinil viacero médií v USA, že zverejnili informácie zo spisu určeného pre veľkú porotu. Právnici sedemnásobného víťaza Tour de France minulý týždeň v stredu podali sťažnosť na federálnom súde proti vládnym vyšetrovateľom, ako aj proti vydavateľom New York Times, Wall Street Journal a ďalším médiám, ktoré od mája 2010 až do júna tohto roka zverejnili informácie o prípade cyklistovho údajného dopingu počas pôsobenia v tíme US Postal.

Armstrong žiada o vydanie súdneho príkazu, aby vládne úrady odtajnili svoje napojenie na médiá. Viedlo ho k tomu presvedčenie, že únik informácií poškodzujúci jeho reputáciu musel nastať na strane vyšetrovateľov. "Pôvodca úniku od začiatku konal s úmyslom legitimizovať vládne vyšetrovanie národného hrdinu dobre známeho za jeho boj proti rakovine. Každá jedna informácia mala u verejnosti získať podporu pre vyšetrovanie, pošpiniť Armstronga a jeho povesť. Taktická povaha, s akou úniky prichádzali, len umocňuje predpoklad o zaujatosti vlastnej vládnym agentom," uvádza sa v sťažnosti.

Armstrongova minulosť je predmetom záujmu agentov už od roku 2010, kedy vyrukoval s dopingovými obvineniami proti svojmu bývalému kolegovi Floydovi Landisovi. Tento rok sa k nemu pridal ďalší americký cyklista Tyler Hamilton.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Ubezpečenia britského cyklistu Chrisa Frooma o jeho nevine vyvolali pochybnosti, prečo štvornásobnému víťazovi Tour de France ihneď nepozastavili činnosť po tom, ako neprešiel dopingovým testom.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
keyboard_arrow_up