Zdroj: Spoke.ie

Dvojnásobný olympijský víťaz Julien Absalon triumfoval v nedeľňajších testovacích pretekoch na trati v anglickom Londýne, na ktorej sa uskutočnia súťaže v cross country horských cyklistov na budúcoročných olympijských hrách. Tridsaťročný Francúz o 80 sekúnd zdolal Švajčiara Christopha Sauera, tretí skončil rakúsky jazdec Karl Markt.

"Som spokojný. Otestoval som si svoju formu a domov do Francúzska sa vraciam s pozitívnymi pocitmi zo samotnej trate. Jazdí sa na nej dobre, je veľmi zaujímavú," cituje cyclingnews.com Absalona.

Medzi ženami si prvenstvo vyjazdila Kanaďanka Catharine Pendrelová pred Američankou Georgiou Gouldovou. Obhajkyňa zlata z Pekingu 2008 Nemka Sabine Spitzová obsadila ôsmu pozíciu. Slovensko na podujatí nemalo zastúpenie. "Je to náročná a rýchla trať. Výsledky nemožno brať veľmi vážne, pretože pretekári z Európy sa pripravujú na ME na Slovensku," uviedla

Výsledky - nedeľa:

Muži: 1. Julien Absalon (Fr.) 1:31:48 h, 2. Christoph Sauer (Švaj.) +1:20 min, 3. Karl Markt (Rak.) +1:46.

Ženy: 1. Catharine Pendrelová (Kan.) 1:32:04 h, 2. Georgia Gouldová (USA) +56 s, 3. Julie Bressetová (Fr.) 1:32 min.

[Foto na úvode: Spoke.ie]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Sú rôzni skvelí športovci a športovkyne, šampióni, majstri a nakoniec legendy. Jednou z nich je dáma z Nórska, ktorá je doslova synonymom horskej cyklistiky.
Olympijské preteky žien v Tokiu - zlomenina ako najlepšia príprava

Olympijské preteky žien v Tokiu - zlomenina ako najlepšia príprava

Preteky žien boli pohromou pre mnohé favoritky, nechýbali prekvapenia a veľká radosť v jednej malej krajine. A čo ten nadpis? Uvidíte, že všetko do seba nakoniec zapadne...
keyboard_arrow_up