V Dohňanoch od štvrtka ME v cross country

Spolu 399 jazdcov z 26 krajín sa predstaví na tohtotýždňových majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov v Dohňanoch neďaleko Púchova. Na Slovensku sa zíde kompletné európska špička, chýbať nebudú ani obhajcovia zlatých medailí z minuloročného kontinentálneho šampionátu Čech Jaroslav Kulhavý a Švajčiarka Katrin Leumannová.

Hlavným lákadlom na blížiacich sa majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov (4.-7. augusta v Dohňanoch) budú pre divákov samotní pretekári, no organizátori pre priaznivcov tohto športu pripravili aj kultúrny program. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ pretekov Tomáš Legnavský. "Už dnes som videl na bicykli dvojnásobnú olympijskú víťazku z Atlanty 1996 a Sydney 2000 Paolu Pezzovú, ktoré je súčasťou trénerského tímu Talianska. Postupne sa dejisko šampionátu zaplní množstvom hviezd," povedal Tomáš Legnavský. V Dohňanoch pri Púchove sa predstaví spolu 399 jazdcov z 26 krajín. Na Slovensku sa zíde kompletné európska špička, chýbať nebudú ani obhajcovia zlatých medailí z minuloročného kontinentálneho šampionátu Čech Jaroslav Kulhavý a Švajčiarka Katrin Leumannová. Slovensko bude na ME reprezentovať spolu 27 pretekárov. V elitných kategóriách bude SR zastupovať osem mužov a dve ženy. Nechýbajú ani úradujúci majstri SR v kategóriách elite Michal Lami a Janka Števková. Do prvého reprezentačného tímu, ktorý bude mať hradené všetky výdavky, sa dostalo spolu 6 pretekárov. Ďalších 21 jazdcov si na domácich ME hradí výdavky z vlastného vrecka a v prípade umiestnenia v prvej tretine štartového poľa im budú náklady refundované. "Najväčšími nádejami na dobré umiestnenie sú juniori František Lami a Jozef Bebčák. Domáce prostredie by k dobrému výsledku mohlo pomôcť Janke Števkovej," povedal pre agentúru SITA reprezentačný tréner Martin Belás, ktorý prezradil, že v štafete vo farbách SR nastúpia Michal Lami, Janka Števková a juniori F. Lami s Bebčákom. "Okrem samotných pretekov sme pre divákov pripravili aj niekoľko sprievodných akcií, či už to budú koncerty alebo možnosť letu vo vrtuľníku," doplnil Legnavský a na margo možnej návštevy priaznivcov poznamenal: "Všetko bude záležať od počasia. Najviac ľudí očakávame v nedeľu na hlavných pretekoch mužov a žien. Ak príde viac ako tisíc fanúšikov, budeme veľmi radi." Program ME v cross country horských cyklistov (Dohňany, 4. - 7. augusta 2011): štvrtok 4. augusta: štafety (14.00) piatok 5. augusta: juniorky (14.00), juniori (17.00) sobota 6. augusta: ženy do 23 rokov (14.00) , muži do 23 rokov (17.00) nedeľa 7. augusta: ženy - elite (11.00), muži - elite (14.00) Nominácia slovenských jazdcov na ME v cross country horských cyklistov (Dohňany, 4. - 7. augusta 2011): Muži - elite: Michal Lami, Milan Barényi, Martin Kostelničák, Radovan Bíroš, Martin Škopek, Martin Haring, Lukáš Bátora, Peter Jež Ženy - elite: Janka Števková, Elena Ondášová Muži do 23 rokov: Tomáš Kubek, Ján Gallik, Michal Straka, Tomáš Suchár, Daniel Hula Ženy do 23 rokov: Michaela Maláriková, Natália Šimorová, Monika Kadlecová Juniori: František Lami, Jozef Bebčák, Tomáš Žucha, Tomáš Višňovský, Ondrej Glajza, Martin Šmýkal, Helmuth Posch, Tomáš Doubek Juniorky: Adriana Milotová Bulletin_Dohnany_2011_Web
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Majstrovstvá Európy v XC

calendar_today 04.08.2011 - 07.08.2011
label XC preteky
place Dohňany (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Dohňany - Púchov Trophy maratón 2023 - návrat stálice

Pozvánka: Dohňany - Púchov Trophy maratón 2023 - návrat stálice

Po trojročnej odmlke do kalendára podujatí pribudla staronová maratónska klasika na Považí pod názvom Dohňany - Púchov Trophy.
Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Maratónska klasika Malevil Cup sa blíži. Preteky pre bikerky a bikerov všetkých výkonnostných úrovní, ktoré sa pôjdu v Lužických horách 17. júna, ponúknu opäť štyri trasy.
Pozvánka: Okolo Slovenska 2022 – zrkadlové UCI preteky už onedlho

Pozvánka: Okolo Slovenska 2022 – zrkadlové UCI preteky už onedlho

Okolo Slovenska sú preteky, ktoré každoročne v septembri usporadúva Slovenský zväz cyklistiky a vodia nás krásami Slovenska. V termíne 13. – 17. septembra sa uskutoční už 66. ročník.
keyboard_arrow_up