Chára na bicykli za leto odjazdí 3 - 4-tisíc km

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa v piatok zúčastnil na cyklistickej Veľkej cene Hradca Králové. Pri svojej premiére v upršanom mestskom kritériu, na ktorého štart sa postavil vďaka svojmu kamarátovi - českému cyklistickému profesionálovi Renému Anderlemu, dokázal za 40 minút prejsť 17 okruhov merajúcich 1200 metrov a v kategórii hobby sa umiestnil v strede výsledkovej listiny.

"Perfektne som si zajazdil, aj keď som mal spočiatku obavy. Na dvoch úsekoch boli na trati kocky, čo v daždi nie je práve príjemné. Zo začiatku sa išlo dosť rýchlo, navyše začalo pršať. No potom sa to zlepšilo," skonštatoval po VC Hradca Králové pre idnes.cz slovenský obor, ktorý sa k cyklistike dostal ešte ako chlapec vďaka svojmu otcovi: "Otec pracoval ako masér v športovej škole a jeden zo športov, ktorý mal na starosti, bola práve cyklistika. Začal ma brať na preteky ako pomocníka, ktorý podáva fľaše a občerstvenie jazdcom. Potom mi po jedných pretekoch zostavili bicykel a začal som jazdiť pravidelne."

Tridsaťštyriročný kapitán Boston Bruins by však hokejku za bicykel nemenil. "Nemám na to parametre. Myslím si, že keď má niekto viac ako 2 metre, má problémy s aerodynamikou, v kopcoch by hrala úlohu váha, na špičkovú úroveň by som sa nedostal. Som vždy rád, keď môžem absolvovať preteky a tieto v Hradci Králové boli dosť náročné. No ja veľmi nesúťažím, cyklistiku beriem skôr ako tréning. Tento rok toho bolo veľmi málo pre dlhú a náročnú sezónu. K pravidelnému cyklistickému tréningu som sa dostal tak pred troma - štyrmi týždňami, ale v lete zvyknem najazdiť tak 3 - 4-tisíc km," poznamenal Zdeno Chára, ktorý sa na bicykli stretáva so špičkovými cyklistami aj náročnými kopcami. "Párkrát som bol na tréningu cyklistov trenčianskej Dukly aj s Velitsovcami či Saganom, ale mám aj veľa hokejových povinností, takže často sa na takýto tréning nedostanem. No keď je čas, idem. Každý z kopcov na trati Tour de
France či Giro d´Italia má svoj charakter. Galibier je veľmi náročný vrch, ale aj Mont Ventoux a Alpes de Huez. Ja som rád, že som si mohol niečo také vyskúšať,"
vysvetlil úradujúci víťaz Stanleyho pohára a dodal: "Hlavné je, aby sa mi nič nestalo a mal som z toho dobrý pocit."
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up