Zdroj: Cyclingzones.com

Američan Levi Leipheimer zvíťazil v utorňajšej druhej etape premiérového ročníka cyklistických pretekov USA Pro Cycling Challenge v Colorade zo Salidy do Crested Butte. Jazdec domáceho tímu RadioShack rozhodol o svojom triumfe v členitom teréne na záverečných 500 m, keď sa odpútal od vedúcej skupiny. Na druhom mieste finišoval Kolumbijčan Sergio Luis Henao Montoya, tretí bol Luxemburčan Fränk Schleck. Leipheimer sa zároveň prepracoval na čelo priebežného poradia.

Z dvoch Slovákov v pelotóne sa viac darilo Jurajovi Saganovi, ktorý prišiel do cieľa 1:26 min po víťazovi na 51. mieste. Člen tímu Liquigas-Cannondale je v celkovej klasifikácii na 55. priečke. Peter Velits z HTC-Highroad bol v utorok s odstupom 3:45 min na Leipheimera až 102. a klesol na 99. pozíciu.

USA Pro Cycling Challenge - 1. etapa (Salida - Crested Butte, 159,9 km) - výsledky:

1. Levi Leipheimer (USA) RadioShack 4:29:22 h, 2. Sergio Luis Henao Montoya (Kol.) Gobernacion De Antioquia - Indeportes Antiquia +4 s, 3. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek, 4. Cadel Evans (Aus.) BMC Racing Team, 5. Christian Vande Velde (USA) Team Garmin-Cervelo, 6. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad všetci +7, 7. Janier Alexis Acevedo Colle (Kol.) Gobernacion De Antioquia - Indeportes Antiquia +10, 8. Robert Gesink (Hol.) Rabobank, 9. Óscar Sevilla Ribera (Šp.) Gobernacion De Antioquia - Indeportes Antiquia všetci +10, 10. Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo +18, ... 51. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +1:26 min, 102. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +3:45 min

Poradie po 1. etape:
1. Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack 4:37:47 h, 2. Christian Vande Velde (USA) Team Garmin-Cervelo +11 s, 3. Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad, 4. Cadel Evans (Aus.) BMC Racing Team obaja +17, 5. Robert Gesink (Hol.) Rabobank +30, 6. Brent Bookwalter (USA) BMC Racing Team +34, 7. Rory Sutherland (Aus.) UnitedHealthcare Pro Cycling +35, 8. George Hincapie (USA) BMC Racing Team, 9. Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo obaja +37, 10. Jeffry Louder (USA) BMC Racing Team +41, ... 55. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +2:20 min, 99. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +4:25

[Foto na úvode: Cyclingzones.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Najkrajšie stúpania – Sliezsky dom alebo cesta do srdca Vysokých Tatier

Najkrajšie stúpania – Sliezsky dom alebo cesta do srdca Vysokých Tatier

Formou videa a článku sa pozrieme na legendárne stúpanie, ktoré má nielen poctivé parametre, ale rovnako panorámy hodné "exportu" do zahraničia.

keyboard_arrow_up