Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Brit Christopher Froome z tímu Sky sa po pondelkovej časovke v Salamance nečakane stal novým lídrom cyklistickej Vuelty. Pred ňou patrilo 26-ročnému kenskému rodákovi až 14. miesto s vyše minútovým odstupom na lídra. Z červeného dresu vyzliekol Holanďana Baukeho Mollemu, ktorý sa prepadol až na 7. miesto.

Časovka dlhá 47 km so štartom aj cieľom v Salamance sa stala korisťou nemeckého špecialistu z tímu HTC-Highroad Tonyho Martina, ktorý zvíťazil s pohodlným náskokom 59 sekúnd práve pred Froomem a ďalším britským cyklistom Bradleym Wigginsom (+1:22). Slovák Martin Velits (HTC Highroad) obsadil solídne 22. miesto, keď za víťazom zaostal o 3:02 min. Petrovi Saganovi (Liquigas Canonndale) patrila v cieli až 90. pozícia s takmer šesťminútovým časovým mankom.

Celkovo má Froome na čele náskok 12 sekúnd pred Dánom Jakobom Fuglsangom a 20 sekúnd pred Wigginsom. Obhajca celkového prvenstva Talian Vincenzo Nibali je štvrtý, keď zaostáva o 31 sekúnd. Petrovi Saganovi patrí 113. priečka a Martin Velits je na 125. mieste. V utorok je na Vuelte voľný deň.

Peter Sagan pre svoju stránku www.saganpeter.com skonštatoval: ,,Časovku som odjazdil v svojom tempe, v pohode, pretože som si šetril potrebné sily do druhej fázy Vuelty. Ani neviete, ako sa už teším na utorňajší deň oddychu. Ako ho využijem? Viem, že sa pôjdeme celý tím previesť na bike, ale hlavná náplň dňa bude regenerácia, teda masáže a oddych. Verím, že mi to pomôže, pretože pred nami je ešte jedenásť náročných etáp. Viem, že nás čaká v ďalších etapách práca na nášho lídra Nibaliho, pretože polminútová strata ne vedúceho pretekára ešte nič neznamená." Informoval Jozef Korbel

Výsledky - Vuelta a Espaňa:

10. etapa (Salamanca - Salamanca, 47 km): 1. Tony Martin (Nem.) HTC-Highroad 55:54 min, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Team Sky +59, 3. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky +1:22, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) Leopard Trek +1:27, 5. Taylor Phinney (USA) BMC Racing +1:33, 6. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +1:37,...22. Martin Velits HTC Highroad +3:02, 90. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +5:56.

Poradie po 10. etape: 1. Chris Froome (V. Britain) Team Sky 38:09:13 h, 2. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +12, 3. Bradley Wiggins (V. Brit) Team Sky +20, 4. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas Cannondale +31, 5. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) Astana +34, 6. Maxime Monfort (Belg.) Leopard Trek +59,...113. Peter Sagan +1:16:35, 125. Martin Velits (obaja SR) +1:25:34.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up