Kráľovský MTB maratón 4

Rok sa s rokom stretol a v kraji pod múrmi Spišského hradu, bralami Dreveníka a svahmi Braniska sa chystá už štvrté dejstvo MTB maratónu s príznačným názvom - Kráľovský. Tak, ako po minulé roky sa účastníci môžu tešiť na trate v krásnom prostredí uprostred prírody a histórie. Organizátori opäť umiestnili miesto štartu a cieľa do obce Granč-Petrovce, termín tentokrát presunuli na prvý septembrový víkend 3.9.2011.

Trate sú znova nachystané pre všetky výkonnostné kategórie a tak by si mal prísť na svoje začínajúci biker aj nadupaný maratónec.

Najkratšia trať, 25ka pripraví pre pretekárov výživný kokteil atraktívneho prostredia a pestrého terénu. Po štarte sa jazdci asfaltkou spustia do Žehry, odkiaľ odbočia hore k Dreveníku. Ten obkrúžia, prejdú popod spodné nádvorie Spišského hradu a popri travertínovej kope Sobotisko opäť zamieria k Žehre. Tentokrát stočia svojich tátošov na opačnú stranu, na Oľšavku a úbočím Braniska cez Dúbravu a Harakovce sa poľnými a lesnými cestami a cestičkami dostanú do cieľa.

Kralovsky Maraton
Náročnejšiu úlohu majú pred sebou 50kári. Tí sa po absolvovaní spoločných kilometrov v Dúbrave stočia doprava a odtiaľ cez Slatvinu a Vajkovce vystúpajú na 1129m vysoký vrchol Sľubice, najvyšší bod trasy aj južnej časti Braniska. Pred vrcholom sa jazdci môžu osviežiť na občerstvovačke, kde by mala tento rok čakať aj kofola. Najrýchlejší sa na Sľubici pobijú o horskú prémiu, ostatní sa môžu aspoň pokochať výhľadmi najprv na šarišskú, potom aj na spišskú stranu. Nasledujúci zjazd si užijú najmä tí technicky zdatnejší. Ak by sa im málilo, záverečné klesanie do Dúbravy ich určite poteší a vleje sily do posledných kilometrov pred cieľom. Tie už budú spoločné s najkratšou traťou a do cieľa to bude čoby kameňom dohodil.

Kralovsky Maraton
Komu sa aj 50ka zdá byť prikrátka a trúfa si na viac, môže si svoje schopnosti otestovať na kráľovskej trase – 100vke. Motiváciou bude nielen porcia kilometrov a výškových metrov navyše, ale aj niečo špeciálne. Na trať maratóncov vyženie pravý bača ako ovečky na pašu. Tam, kde sa ostatní pretekári prejdú popod hradnými múrmi, stovkári vstúpia do hradu, prejdú jeho spodnými nádvoriami a tak sa po rokoch opäť budú môcť dotknúť histórie. Nasledujúce kilometre budú zdieľať so štvrtinkármi, no tam, kde to šprintéri z najkratšej trasy nasmerujú do cieľa, pre dlháňov iba začne pravá zábava. Od Korytného sa vyštverajú k stajniam na lúčnom sedle, odtiaľ sa zbehnú občerstviť do Vyšného Slavkova, aby znova začali naberať výšku. Nie je ničím výnimočným, ak v týchto miestach stretnú pasúce sa ovce, alebo kravy. Stúpanie vojde z lúky do lesa, znova sa vynorí, až sa dostaneme na prvý vážny míľnik dňa, Sedlo Smrekovica, ležiaci len pár metrov pod rovnomenným vrcholom, najvyšším z celého Braniska. Spustíme sa lúkami popod Kravcovú, vbehneme do lesa a klesneme až do Šindliara, známeho vďaka minerálnym prameňom. Ešte jedno výraznejšie stúpanie nás bude deliť od časového limitu pod tunelom Branisko. Tí, čo to stihnú, dajú si čerešničku na torte v podobe stúpania na horskú prémiu na Sľubici. Úvod stúpania je naplánovaný z opačnej strany ako pre 50károv, zhruba v polovici sa trať spojí s polovičnou a ruka v ruke vystúpajú až na vrchol. Spolu sa už budú držať až do cieľa, takže 100kári nebudú ochudobnení o nič z toho, čo si budú môcť užiť pretekári kratších tratí.

Kralovsky Maraton
V cieli bude na všetkých čakať sprievodný program s vyhlasovaním výsledkov. Desiati najrýchlejší z dlhej trate získajú finančné odmeny. Tridsať najlepších pretekárov na 50ke v absolútnom poradí čaká prekvapenie a na všetkých zúčastnených tombola so zaujímavými cenami. Samozrejme nebude chýbať ani dobré jedlo, veď kto by už odolal bryndzovým haluškám so spišského salaša.
Tak, ako sa budú baviť pretekári na trati, ani ich najbližší nebudú musieť čakať so založenými rukami. Pre tých najmenších je pripravená trať Baby King Race v dvoch vekových kategóriách, do 8 a do 10 rokov. Tí, čo by si chceli pozrieť preteky z vtáčej perspektívy budú mať tiež šancu. Helikoptéra, ktorá bude krúžiť nad hlavami pretekárov ponúka možnosť vyhliadkových letov pre záujemcov za poplatok 35€. A tak nemusí byť nesplniteľný ani nápad povzbudiť toho svojho favorita priamo na vrchole Sľubice.

Kralovsky Maraton
K tomu všetkému už treba len zapriať dobré počasie, vyladenú techniku a dobrú formu. Po troch vydarených ročníkoch sa, dúfam, na Spiši stretneme opäť v hojnom počte a odchádzať bude každý s príjemnou spomienkou pekne stráveného dňa. Kompletné propozície Kráľovského MTB maratónu sa môžete dozvedieť na stránke www.kralovskymaraton.sk

Takže dojazdenia na Spiši, milí spolubikeri
Martin „muffin“ Nehrebeczký


Propozície



Termín: 3. september 2011 (sobota)

Miesto: obec Granč Petrovce

Usporiadateľ:
Športový klub Pegas, Bratislavska 44, 040 11 Košice

Telefón:
+421 917 343 847

+421 907 238 223

+421 903 642 206
Športové podujatie sa koná pod záštitou ministra kultúry Daniela Krajcera.

V spolupráci s:
obec Granč Petrovce
obec Dúbrava
obec Vojkovce
obec Slatvina
obec Žehra
obec Šindliar
obec Vyšný Slavkov
obec Široké
Slovenské Národné Múzeum
Správa Národného Parku Slovenský Raj

Charakteristika:
Štvrtý ročník vytrvalostných pretekov určených pre vyznávačov horskej cyklistiky. Preteky sú zaradené do Cyklomaratónskej série (CMS) 2011 aj Slovenského pohára XCM (pre pretekárov s licenciou SZC) . Profil a šírka trate vo veľkej miere umožňujú jazdu v skupinkách. Povrch trate: asfalt 15%, šotolina 15%, lesná cesta so spevneným povrchom 70%.

Trate:
„100ka“ maratón ( 100 km/3300 m ) - horská prémia – Sľubica
na tejto trati je stanovený časový limit prejazdu na 62 km - vjazd do tunela Branisko (viď. mapa+profil trate). Pretekár musí prejsť týmto bodom najneskôr o 14:00 hodine. Po tomto limite usporiadateľ nezaručuje zabezpečenie trate.
Profil 25 km

„50ka“ polmaratón (50 km/1650 m) - horská prémia - Sľubica
Profil 25 km


„25ka“ (28 km/700 m)
Profil 25 km

„BKR“ Baby King Race (0,4 km/2 m) – kategória BKR8 - jedno kolo, kategória BKR10 - dve kolá.

Kategórie:

MD - Muži od 19 do 39 rokov, dlhá trasa (maratón)

SD - Muži (seniori) od 40 do 49 rokov, dlhá trasa (maratón)

VD - Muži (veteráni) od 50 do 59 rokov, dlhá trasa (maratón)

ŽD - Ženy od 19 rokov, dlhá trasa (maratón)

KtK - Kadeti od 15 do 16 rokov, krátka trasa (polmaratón)

JrK - Juniori od 17 do 18 rokov, krátka trasa (polmaratón)

JaK - Juniorky-Kadetky od 15 do 18 rokov, krátka trasa (polmaratón)

MK - Muži od 19 do 39 rokov, krátka trasa (polmaratón)

SK - Muži (seniori) od 40 do 49 rokov, krátka trasa (polmaratón)

VK - Muži (veteráni) od 50 do 59 rokov, krátka trasa (polmaratón)

W2K - Muži (weteráni) nad 60 rokov, krátka trasa (polmaratón)

ZK – Ženy od 19 do 39 rokov, krátka trasa (polmaratón)

DK – Ženy (dámy) od 40 do 49 rokov, krátka trasa (polmaratón)

LK - Ženy (Lady) nad 50 rokov, krátka trasa (polmaratón)

M25 – Muži bez rozdielu veku trasa 25ka

Ž25 - Ženy bez rozdielu veku trasa 25ka

F - Family - rodič a dieťa/deti do 15 rokov trasa 25ka

BKR8 – deti do 8 rokov

BKR10 – deti od 9 do 10 rokov

ELITE M SP - Muži (slovenský pohár XCM), dlhá trasa (maratón)

ELITE Ž SP - Ženy (slovenský pohár XCM), dlhá trasa (maratón)

Juniori SP od 15 do 18 rokov (slovenský pohár XCM - polmaratón)

Juniorky SP od 15 do 18 rokov (slovenský pohár XCM - polmaratón)

Cyklista, ktorý je držiteľom licencie SZC sa pri prihlasovaní na preteky musí rozhodnúť, či bude súťažiť v kategórii SP (ELITE, ELITE ŽENY, JUNIORI, JUNIORKY) alebo v niektorej z otvorených kategórií.

Vyhodnotenie kategórií:

„100ka“ - vyhodnocujú sa kategórie MD,SD,VD,ŽD,ELITE M SP,ELITE Ž SP
„50ka“ - vyhodnocujú sa kategórie MK,SK,VK,W2K,ZK,DK, LK,Ja K,JrK,KtK,Juniori SP,Juniorky SP
„25ka“ - vyhodnocujú sa kategórie M25,Ž25,F,
„BKR“ - vyhodnocujú sa kategórie BKR8, BKR10

Prihlášky:

prihláška tu: http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2011/mtbcup/kralovsky/tl_prihlaska.php?cista=a
prihláška na tlač v pdf formáte tu: http://kralovskymaraton.sk/dokumenty/KM_2011_SK.pdf

Poštou: Športový klub Pegas, Bratislavská 44, 040 11 Košice
On-line: www.kralovskymaraton.sk
E-mail: info@kralovskymaraton.sk

Prihlášky zaslané elektronicky musia byť pri prezentácii vlastnoručne podpísané.

U prihlásených mladších ako 18 rokov sa vyžaduje písomný súhlas zákonného zástupcu (trate 50ka, 25ka, BKR). Osoby do 15 rokov môžu absolvovať maratón len v sprievode zákonného zástupcu. Neplatí to v prípade trate BKR.

Štartovné:
Pre účastníkov Baby King Race štartovné 0,-EUR

Deti do 15 rokov štartovné 0,-EUR (pri kategórií Family platí rodič štartovné podľa stanovených termínov). Účastníci tejto kategórie sa môžu prihlásiť len do 22.8.2011.

Pre všetky kategórie jednotné 13,-EUR do 30 .6.2011 (s pamätným suvenírom).

Pre všetky kategórie jednotné 16,-EUR od 1 .7.2011 do 21.8.2011 (s pamätným suvenírom).

Pre všetky kategórie jednotné 20,-EUR od 22 .8.2011 ( bez pamätného suveníru).

Prihlásenie je spojené s úhradou štartovného v stanovenom termíne.

Prihlásenie (zľavnené termíny) a vyplatenie v deň podujatia sa neakceptuje. V tomto prípade platí štartovné 20,-EUR.

Prihlášky sú platné len s priloženým potvrdením o zaplatení štartovného alebo kópiou potvrdenia o platbe bankovým prevodom.

Štartovné zahrňuje účasť na podujatí, meranie času, občerstvenie na trati, teplé jedlo a nápoj v cieli, darček od usporiadateľov, umytie bike-ov, sprchy, tombolový lístok, parkovné.

Úhrada:
Bankovým prevodom na účet v Tatra Banka č. ú.: 2621144524/1100, VS dátum narodenia v tvare DDMMRRRR, v hotovosti na mieste prihlásenia alebo poštovou poukážkou na adresu organizátora. Platba kreditnou kartou nie je možná.

Úhrada štartovného - zahraniční účastníci:

IBAN: SK90 1100 0000 0026 2114 4524

BIC (SWIFT): TATRSKBX

Konštantný symbol: 308

VS: dátum narodenia (10.05.1980 = 10051980)

Poznámka: Meno a Priezvisko

Prezentácia:
02.09.2011 (piatok) Granč Petrovce - futbalové ihrisko 18.00–21.00

03.09.2011 (sobota) Granč Petrovce - futbalové ihrisko od 07.00 hod. Ukončenie prezentácie je 30 min. pred štartom príslušnej kategórie!! Pri prezentácii obdržia účastníci pamätný suvenír, pokyny, kupón na stravu a nápoj, tombolový kupón, štartovné číslo, príchytky na číslo, čip, orientačnú mapku s popisom trate. Poplatok za stratu čipu je 50 EUR. Po odjazdení pretekov je každý účastník povinný čip vrátiť.

Štart:
Granč Petrovce – obecný úrad:
„100ka“ - 08:15
„50ka“ - 10:40
„25ka“ - 11:10
„BKR“ - 11:20

Občerstvenie:
100 km – maratón – 6x , 50 km – 3x , 25 km – 1 x .

Štart/Cieľ:
Granč Petrovce – obecný úrad (N 48°59.872"/E 20°48.666")

Výsledky:
Neoficiálne výsledky sa budú postupne zverejňovať na informačnej tabuli v priestore štartu/cieľa. Protesty je možné podať len písomne ihneď po príjazde do cieľa u riaditeľa preteku, n ajneskôr však 2 hodiny pred vyhlasovaním výsledkov. Vklad je 3 0,-€, ktorý v prípade neoprávnenosti protestu prepadá v prospech usporiadateľa .

Meranie času:
Meranie bude zabezpečovať firma VOS-TPK čipovou technológiou. Poplatok za stratu čipu je 50 EUR. Po odjazdení maratónu je každý účastník povinný čip vrátiť.

Technická pomoc:
V mieste štartu a cieľa a v priestoroch občerstvovacích staníc bude zabezpečená základná technická pomoc.

Ceny a odmeny:
Prví v absolútnom poradí na „100ke“ získajú finančné odmeny nasledovne:

Muži:

• 1.miesto 200 EUR

• 2.miesto 100 EUR

• 3.miesto 60 EUR

• 4.miesto 50 EUR

• 5.miesto 45 EUR

• 6.miesto 40 EUR

• 7.miesto 35 EUR

• 8.miesto 30 EUR

• 9.miesto 25 EUR

• 10.miesto 20 EUR

Ženy:

• 1.miesto 50 EUR

• 2.miesto 40 EUR

• 3.miesto 20 EUR

Prví traja v kategóriách na všetkých tratiach získajú poháre a/alebo diplomy. Víťaz horskej prémie získa vecnú cenu. Pre všetkých účastníkov maratónu je na záver pripravená tombola.

Odovzdanie cien je podmienené osobným prevzatím na stupňoch víťazov (týka sa aj tomboly).

Poistenie:
Účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne poistenie. V prípade potreby je účastník povinný preukázať sa Preukazom poistenca zdravotnej poisťovne. Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku alebo na zdraví súvisiace s účasťou na pretekoch, alebo cestou a pobytom v mieste ich konania.

Ubytovanie:
Organizátor nezabezpečuje ubytovanie. Možnosť stanovania na Spišskom salaši, v obci Granč Petrovce – futbalové ihrisko vo vyhradených priestoroch.

Doprava:
Organizátor nezabezpečuje dopravu na miesto štartu.

Príjazd z Košíc po ceste 547 pred obcou Dobrá Vôľa odbočiť vpravo smer Žehra.

Smer od Levoče po E50/18 odbočka Granč Petrovce.

Smer od Prešova po E50/18 odbočka za obcou Korytné smer Grač Petrovce. Príjazd po diaľnici D1 odbočiť v zjazde Behárovce.

Šatne a sprchy:
V priestore miestneho futbalového ihriska. Šatne slúžia iba na prezlečenie, nie na odkladanie oblečenia a úschovu osobných vecí.

Umývanie bike-ov:
Vo vyhradených priestoroch vyznačených na informačnej tabuli pri prezentácii.

Podmienky účasti na pretekoch:
Dobrý zdravotný stav (doporučujeme lekársku prehliadku). Prihlásením pretekár potvrdzuje svoj dobrý zdravotný stav schopný dlhodobej záťaže!

Úhrada štartovného, dobrý technický stav bicykla, cyklistická prilba počas celých pretekov . Zloženie prilby počas pretekov je trestané diskvalifikáciou pretekára a zároveň vylúčením z tomboly.

Všetci pretekári sa zúčastnia podujatia na vlastné riziko.

Preteky sa idú za každého počasia za plnej cestnej premávky. Účastník pretekov musí dodržiavať pravidlá cestnej premávky a pokyny usporiadateľa.

Každý účastník pretekov nesie zodpovednosť za škody spôsobené na veciach a na zdraví svojom, organizátorov a tretích osôb.

V prípade opustenia pretekov je pretekár povinný nahlásiť túto skutočnosť organizátorovi. Ak tak neurobí, znáša všetky následky spojené s hľadaním samotný pretekár.

Účastníci sa musia správať športovo a umožniť rýchlejším účastníkom, aby ich predbehli bez prekážania. Nebezpečné správanie akéhokoľvek druhu voči iným pretekárom vedie k okamžitej diskvalifikácii.
Mimo vyznačené občerstvovacie zóny je vyhadzovanie akýchkoľvek odpadkov prísne zakázané. Trasa vedie chráneným územím, preto buďte ohľaduplní k prírode a jej obyvateľom.

Pri nekonaní alebo prerušení podujatia z dôvodu "vyššej moci" prihlásený pretekár nemá žiadne právo na vrátenie peňazí.

Preteká sa podľa tohto rozpisu a pravidiel Cyklomaratónskej MTB série 2011.

Program:

Piatok, 02.09.2011

• 18.00 – 21:00 prezentácia

Sobota, 03.09.2011

• 07.00 začiatok prezentácie

• 08.15 štart 100ka

• 10.40 štart 50ka

• 11.10 štart 25ka

• 11.20 štart BKR

• 13.00 Pasta party + prekvapenie

• 17.00 vyhlasovanie víťazov + Tombola

Organizátor si vyhradzuje právo vykonať zmeny v prípade potreby.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Kráľovský MTB maratón

calendar_today 03.09.2011
format_list_numbered 11. kolo - Cyklomaratónska séria
format_list_numbered 9. kolo - Slovenský pohár XCM
label MTB maratón
place Granč-Petrovce (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
keyboard_arrow_up