Zdroj: Sports.fr

Víťazom stredajšej 11. etapy na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Verínu do Estaciónu de Esquí Alto de la Manzaneda a merala 167 km, sa stal Francúz v službách tímu Cofidis David Moncoutié časom 4:38:00 h. Druhú priečku obsadil s mankom 1:18 min Španiel Beňat Intxausti Elorriaga z tímu Movistar a tretí skončil jeho krajan Luis León Sánchez pôsobiaci v tíme Rabobank.

Novým lídrom 66. ročníka Vuelty sa stal Brit Bradley Wiggins, ktorý z červeného dresu vyzliekol svojho krajana a tímového kolegu zo Sky Chrisa Frooma. Wiggins po strede vedie s náskokom 7 sekúnd pred Froomom, tretí je obhajca prvenstva Vincenzo Nibali.

Moncoutié z tímu Cofidis sa po dni voľna presadil po dlhom úniku. Francúz bol hneď po štarte súčasťou vedúcej osemnásťčlennej skupiny a asi 19 km pred cieľom sa mu ju v stúpaní po sérii nástupov podarilo roztrhať. "Veľmi dobre som si preštudoval dnešnú trasu a naplánoval som, kde môžem v záverečnom kopci zaútočiť. Pôvodne som chcel niečo podobné spraviť už v Sierra Nevade, napokon sa mi to podarilo až teraz," povedal Moncoutié.

Froomove chvíle slávy na Vuelte sa skončili v posledných kilometroch, keď nestačil a Wiggins potvrdil pozíciu prvého muža v Sky. Froome napokon zaostal za tímovým lídrom o 27 sekúnd. Rozdiely medzi najlepšími sú minimálne a druhá polovica Vuelty ešte bude zaujímavá. Wiggins je desiatym Britom v histórii, ktorý získal pozíciu lídra na španielskych pretekoch. Na Grand Tour išiel v drese vedúceho jazdca už vlani na Gire, kde mal na sebe ružový dres.

Slovenský cyklista Peter Sagan prešiel cieľovou páskou na 130. pozícii a celkovo figuruje na 110. priečke a po pretekoch pre svoju stránku http://www.saganpeter.com povedal: "Utorňajší deň voľna som oddychoval, asi hodinku sme si zajazdili, potom boli masáže a rehabilitácie, ale akosi to rýchlo ubehlo. Dnešná horská etapa? Hneď v úvode ušla skupinka, tuším tam bolo pätnásť jazdcov a niektorí z nich aj došli do cieľa na popredných pozíciách. Bolo oveľa chladnejšie od Atlantiku, ale nepršalo, takže sa išlo dobre. Ja som si vedome šetril sily na ďalšie etapy. A zajtrajšia rovinatejšia etapa? Dopredu nikdy nič nehovorím, urobím maximum, ale uvidíme...", informoval Jozef Korbel.

Martin Velits a Peter Sagan prišli plece pri pleci na 129., resp. 130. mieste s odstupom 22:22 min na Moncoutiého. V celkovom poradí je na tom lepšie Sagan na 117. priečke, v hodnotení súťaže aktivity mu patrí 3. pozícia.

Výsledky - Vuelta a Espaňa:

11. etapa (Verín - Estación de Montaňa Manzaneda, 171 km): 1. David Moncoutié (Fr.) Cofidis, Le Credit En Ligne 4:38:00 h, 2. Beňat Intxausti Elorriaga (Šp.) Movistar +1:18 min, 3. Luis León Sánchez (Šp.) Rabobank +1:18, 4. Mathias Frank (Švaj.) BMC +1:36 min, 5. Sergio Paulinho (Portug.) RadioShack +1:43, 6. Matteo Montaguti (Tal.) AG2R La Mondiale +2:29, 7. Amets Txurruka (Šp.) Euskaltel-Euskadi +2:29, 8. Aitor Perez Arrieta (Šp.) Lampre - ISD +2:55, 9. Joaquín Rodríguez (Šp.) Kaťuša +3:01, 10. Vicente David Bernabeu Armengol (Šp.) Andalucia Caja Granada +3:08, ... 129. Martin Velits (SR) HTC-Highroad, 130. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale obaja +22:22

Poradie po 11. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 42:50:41 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +7 s, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +11, 4. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) Astana +14, 5. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +19, 6. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +47, 7. Maxime Monfort (Belg.) Leopard Trek +1:06 min, 8. Juan José Cobo Acebo (Šp.) Geox-TMC +1:27, 9. Haimar Zubeldia (Šp.) RadioShack +1:53, 10. Janež Brajkovič (Slovin.) RadioShack +2:00, ... 117. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +1:35:29, 129. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +1:44:05.

[Foto na úvode: Sports.fr]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up