Zdroj: Firstendurance.com

Švajčiar v službách tímu HTC-Highroad Michael Albasini sa stal víťazom piatkovej 13. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla zo Sarrie do Ponferrady a merala 150 km. V šprinte vedúcej 20-člennej skupiny zdolal Taliana Erosa Capecchiho a Španiela Daniela Morena. V celkovom poradí si pozíciu lídra 66. ročníka udržal Brit Bradley Wiggins. Cyklista družstva Sky má v boji o červený dres náskok 7 sekúnd pred svojím tímovým kolegom Christopherom Froomeom a deviatich pred Švédom Fredrikom Kessiakoffom.

Albasini dosiahol druhé etapové víťazstvo na Vuelte v kariére. Hneď v úvode sa pelotón rozdelil na viaceré skupiny, vpredu jedna z nich ostala až do záveru. David Moncoutié z Cofidisu bodoval na každej z piatich horských prémií a stal sa novým lídrom súťaže vrchárov. Skupina vydržala až do cieľa, pelotón prišiel s odstupom 1:32 min za ňou. "Dnešnú etapu som chcel najmä prežiť. Dostal som sa do vedúcej skupiny a napokon som sa aj v kopcoch udržal," povedal v prvej reakcii pre Eurosport Albasini.

Z dvojice Slovákov prišiel v piatok do cieľa lepšie Martin Velits, ktorý stratil na víťaza 21 minút a obsadil 119. priečku. Peter Sagan bol v grupette a obsadil 170. miesto. Jazdec Liquigas-Cannondale je aj naďalej druhý v hodnotení súťaže aktivity, na vedúceho Joaquína Rodrígueza stráca 6 bodov.

Unavený Peter Sagan po pretekoch pre svoju stránku http://www.saganpeter.com skonštatoval: "Dnešná kopcovitá etapa bola dosť náročná. Od úvodných kilometrov sa išlo vo veľmi rýchlom tempe. Prvý i druhý kopec som zliezol v pohode, ale po štvrtom, keď som videl, že nemám na poprednú skupinku, zostal som v poslednom balíku a šetril som sily na ďalšie etapy. Nepríjemné budú nasledujúce dve víkendové s kopcami, ktoré musím prežiť, potom v pondelok deň voľna a potom, uvidíme, či zostali sily aj na záver Vuelty... Potešiteľné je druhé miesto nášho Vincenza Nibaliho v celkovej klasifikácii, len štyri sekundy za prvým Wigginsom!", informoval Jozef Korbel

Výsledky:

13. etapa (Sarria - Ponferradaa, 150 km): 1. Michael Albasini (Švaj.) HTC-Highroad 4:19:39 h, 2. Eros Capecchi (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 4. David De La Fuente (Šp.) Geox-TMC, 5. Nicolas Roche (Ír.) AG2R La Mondiale, 6. Oliver Zaugg (Švaj.) Leopard Trek, 7. Angel Madrazo (Šp.) Movistar, 8. David Blanco Rodriguez (Šp.) Geox-TMC, 9. Mikel Nieve Ituralde (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 10. Marc De Maar (Holandské Antilly) Quickstep všetci čas ako víťaz, ... 119. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +21:00, 170. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +27:50

Poradie po 13. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky 51:14:59 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +7 s, 3. Fredrik Kessiakoff (Švéd.) Astana +9, 4. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +19, 5. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +24, 6. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +36, 7. Maxime Monfort (Belg.) Leopard Trek +1:04 min, 8. Juan José Cobo Acebo (Šp.) Geox-TMC +1:27, 9. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +1:52, 10. Haimar Zubeldia (Šp.) RadioShack +1:53

[Foto na úvode: Firstendurance.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up