Zdroj: MTBiker.sk - Mathosh - ME Dohnany

Kanaďanka Catharine Pendrelová potvrdila úlohu jednej z favoritiek a vo francúzskom Champéry sa stala majsterkou sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross-country. Je to najväčší úspech jej kariéry. Pendrelová o 28 sekúnd zdolala Maju Wloszczowskú z Poľska, tretia finišovala Talianka Eva Lechnerová.

Menším prekvapením je až šieste miesto úradujúcej majsterky Európy Gunn-Rity Dahleovej-Flesjaaovej. Slovenská zástupkyňa Janka Števková prišla do cieľa na 33. mieste s odstupom 13:45 min na novú šampiónku.

Medzi mužmi triumfoval Jaroslav Kulhavý, na druhom mieste potešil domácich fanúšikov Švajčiar Nino Schurter, ktorý za Čechom zaostal o 47 sekúnd. Bronzovú medailu získal dvojnásobný olympijský víťaz a štvornásobný svetový šampión Julien Absalon z Francúzska. Slovenský reprezentant Michal Lami skončil na 44. priečke.

Výsledky - MS v horskej cyklistike:

Ženy: 1. Catharine Pendrelová (Kan.) 1:46:14 h, 2. Maja Wloszczowská (Poľ.) +28 s, 3. Eva Lechnerová (Tal.) +1:36 min, 4. Irina Kalentievová (Rus.) +2:05, 5. Nathalie Schneitterová (Švaj.) +3:27, 6. Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová (Nór.) +3:50, ... 33. Janka Števková (SR) +13:45

Muži: 1. Jaroslav Kulhavý (ČR) 1:44:30 h, 2. Nino Schurter (Švaj.) +47 s, 3. Julien Absalon (Fra.) 1:26 min, 4. José Antonio Hermida Ramos (Šp.) +2:09 min, 5. Lukas Flückiger +4:29 min, 6. Florián Vogel (obaja Švaj) +4:56 min, ...44. Michal Lami (SR) - 1 kolo

[Foto na úvode: MTBiker.sk - Mathosh - ME Dohnany]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
keyboard_arrow_up