Vyšetrovanie prípadu cyklistu Riccarda Ricca potvrdilo, že Talian vykonával transfúzie vlastnej krvi. Ricca vo februári hospitalizovali v kritickom stave so zlyhávaním viacerých vnútorných orgánov v nemocnici. Dvadsaťsedemročný jazdec odmieta priznať, že ohrozil svoj život transfúziami vlastnej krvi.

Indiskrétny ošetrujúci lekár pre médiá vtedy prezradil, že z pacientových slov vyplynulo, že si tri týždne bez cudzej asistencie vykonával transfúziu krvi, ktorú skladoval v chladničke. Ricco naopak tvrdí, že trpel vírusovým ochorením. Každopádne prišiel o angažmán v holandskom tíme Vacansoleil.

Cyklistovi už zastavil činnosť Antidopingový tribunál Talianskeho olympijského výboru (CONI) i národná cyklistická federácia. Ricco sa pred rokom vrátil do cyklistického sveta po odpykaní si 20-mesačného trestu za užívanie preparátu CERA na Tour de France 2008. V prípade dokázania viny by ho čakal tvrdší trest. Prípad vyšetruje aj civilná prokuratúra v Modene, podľa jej predbežných záverov mal Talian vykonávať transfúziu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poľský cyklista Maciej Paterski z tímu Wibatech 7r Fuji sa stal víťazom sobotňajších jednorazových pretekov V4 Bicycle Race - Veľká cena Slovenska, ktoré viedli z Bratislavy na Slovakia Ring pri Orechovej Potôni a merali 158,7 km.
Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Ubezpečenia britského cyklistu Chrisa Frooma o jeho nevine vyvolali pochybnosti, prečo štvornásobnému víťazovi Tour de France ihneď nepozastavili činnosť po tom, ako neprešiel dopingovým testom.
keyboard_arrow_up