Zdroj: Forum.mtbiker.sk

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru

Durbridge bol najlepším na všetkých medzičasoch a ako jediný zvládol trať pod hranicou 43 minút. Bronz si vybojoval jeho krajan Michael Hepburn, ktorý sa o lepšie umiestnenie pripravil pádom v jednej z posledných zákrut. Jediný slovenský cyklista Johann Schwabik obsadil v konkurencii 65 pretekárov konečné 62. miesto. Za víťazom zaostal o 6:47 min.

Austrálčania boli v úvodný deň svetového šampionátu mimoriadne úspešní. Víťazkou časovky junioriek sa stala Jessica Allenová z Austrálie. Jazdu proti chronometru dlhú 13,9 km zvládla za 19:18,63 min a o 1,84 s zdolala Britku Elinor Barkerovú. Bronz putuje do Nemecka zásluhou Mieke Krögerovej, ktorá za víťazkou zaostala o 2,80 s. Slovensko v tejto súťaži nemalo zastúpenie.

Pondelok - výsledky:

Časovka mužov do 23 rokov (35,2 km): 1. Luke Durbridge (Aus.) 42:47 min, 2. Rasmus Christian Quaade (Dán.) +35 s, 3. Michael Hepburn (Aus.) +46, 4. Anton Vorobiov (Rus.) +58, 5. Jasper Hamelink (Hol.) +1:52, 6. Jason Christie (N. Zél.) +2:00, ... 62. Johann Schwabik (SR) +6:47

Časovka junioriek (13,9 km): 1. Jessica Allenová (Aus.) 19:18,63 min, 2. Elinor Barkerová (V. Brit.) +1,84 s, 3. Mieke Krögerová (Nem.) +2,80, 4. Thalita de Jongová (Hol.) +14,93, 5. Rossella Rattová (Tal.) +31,07, 6. Georgia Williamsová (N. Zél.) +43,95.

Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
Dánskych organizátorov majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike čakalo v pondelok ráno nepríjemné prekvapenie. Na úvod prvého súťažného dňa šampionátu zistili, že čistiace vozidlo si svoju prácu odviedlo tak svedomito, že zmazalo z vozovky cieľovú čiaru. "Včera sme išli spať s dobrým pocitom, že je všetko perfektne pripravené. Zobudili sme sa do rána, v ktorom nás čakala poriadna výzva. Čistič nešťastne vymazal cieľovú čiaru a na viacerých miestach trate nechal olejové škvrny," prezradil jeden z usporiadateľov Jesper Worre. Odstránenie škvŕn a namaľovanie novej cieľovej čiary pred kodanskou radnicou trvalo asi dve hodiny. V pondelok boli v dánskej metropole na programe časovky junioriek a mužov do 23 rokov.

[Foto na úvode: Forum.mtbiker.sk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up