Zdroj: Flickr.com

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov napokon neukončí kariéru a bude súťažiť aj v roku 2012. Po páde na júlovej Tour de France naznačil najlepší kazašský jazdec histórie, že to boli posledné preteky jeho kariéry. Po vyliečení sa chcel rozlúčiť na októbrových pretekoch Okolo Lombardie, ale napokon svoj názor zmenil.

"Pokračujem ako jazdec tímu Astana. Posledné dva roky som dosiahol dobré výsledky a chcem byť prospešný pre tím," povedal 38-ročný cyklista.

Ak by sa Vinokurov rozhodol nepokračovať v kariére, tím Astana by pravdepodobne nedostal licenciu pre elitné preteky na rok 2012. Medzinárodná cyklistická únia ju udeľuje na základe bodov, ktoré získali jazdci tímu v sezóne. "Nemôžem opustiť tím, ako je tento a navyše musím to urobiť pre svoju krajinu. Budem štartovať na Okolo Lombardie 15. októbra a potom sa pripravím na novú sezónu," doplnil Vinokurov, ktorý sa podrobil počas Tour de France operácii stehna.

Svoju profesionálnu kariéru začínal už v roku 1998 v tíme Casino, v roku 2003 skončil tretí na Tour de France. Na OH 2000 v Sydney získal striebro.

[Foto na úvode: Flickr.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Druhý blok Starej dámy nás z Centrálneho masívu previedol do Álp. To znamená jediné – krásne vrchárske súboje, divoké zjazdy... a, samozrejme, niekoľko prekvapení.
Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Máme za sebou prvý blok 110. ročníka Tour de France. A dojmy? Fantastické!
keyboard_arrow_up