Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci a Peter Velits sa od stredy do nedele pokúsia v čínskom Pekingu o vybojovanie ďalších miesteniek pre Slovensko na olympijské hry do Londýna 2012. Slovenskí cyklisti majú zatiaľ istotu jedného účastníka olympijských pretekov, stále však majú šancu vybojovať ďalšie tri miesta.

UCI prerozdeľuje svoju kvótu na základe svetového rebríčka WorldTour, v ktorom je Slovensko zatiaľ sedemnáste. Na 15. priečku, ktorá zabezpečuje štyri olympijské miestenky, mu chýba 11 bodov. V Pekingu sa bude v každej etape bojovať o 14 bodov a v celkovom poradí o 464 bodov, víťaz získa rovnú stovku.

Centrom pretekov Okolo Pekingu bude Olympijský štadión známy aj ako Vtáčie hniezdo. V stredu sa v jeho okolí smerom k bývalému plaveckému olympijskému centru uskutoční časovka na 11,3 km, vo štvrtok pri ňom odštartujú 2. etapu a v nedeľu bude v jeho blízkosti cieľ celých pretekov. Sobotňajšia 4. etapa sa bude končiť v areáli Šun-ji, v ktorom Michal Martikán, Elena Kaliská a Peter s Pavlom Hochschornerovci vybojovali pred troma rokmi olympijské triumfy. Po Okolo Pekingu sa budú dať body do rebríčka World Tour ešte získať na Okolo Lombardie 15. októbra.

"V Pekingu nás čaká na úvod časovka (11,3 km) a potom štyri etapy so záverom na Olympijskom štadióne. Ideme do neznámeho prostredia, ale mám teraz slušne natrénované, takže rád by som zakončil úspešnú tohtoročnú sezónu v dobrom svetle. Bol by som rád, keby sme získali aj ďalšie body pre Slovensko pre budúcoročnú olympiádu v Londýne, kde máme zatiaľ len jednu miestenku," uviedol pred odchodom do Číny pre svoj web saganpeter.com Peter Sagan.

Jazdcom v Pekingu neodporúčajú bravčové a hovädzie mäso
Vedenia cyklistických tímov odporúčajú cyklistom, aby počas nadchádzajúcich pretekov Okolo Pekingu nejedli hovädzie a bravčové mäso. Odporúčanie vychádza z obáv, aby mäso nebolo kontaminované a cyklisti následne nemali pozitívny test na klenbuterol. Túto látku, ktorá je v športe zakázaná, využívajú farmári v niektorých krajinách vrátane Číny. Pred rokom mal na klenbuterol pozitívny dopingový test Alberto Contador, ktorý sa bráni tvrdeniami, že látka sa do jeho tela dostala prostredníctvom kontaminovaného mäsa. O odporúčaní vedenia tímov nejesť bravčové a hovädzie mäso informuje server Cyclingnews.

"Poradil som cyklistom, aby nejedli bravčové a hovädzie mäso. V kuracom alebo v rybacom klenbuterol nenájdete," priznal pre cyclingnews manažér tímu Garmin-Cervelo Jonathan Vaughters.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up