Zdroj: Australian Herald Sun

Slávny Ironman (3,8 km plávanie - 180 km cyklistika - 42,195 km beh) na Havajských ostrovoch napíše v sobotu 8. októbra už svoju 33. kapitolu. Na preteky, ktoré majú štatút majstrovstiev sveta v dlhom triatlone, sa kvalifikovalo 1967 pretekárov, ktorí sa o 6.30 h miestneho času (18.30 SELČ) vrhnú do vĺn Tichého oceána, aby tam absolvovali plaveckú časť pretekov, potom ich čaká náročných 112 míľ (180 km) na bicykloch a na záver klasický bežecký maratón (42 195 m).

Po vlaňajšej historickej účasti Slovákov na Havaji, keď všetci piati prišli do cieľa, nastúpia tentoraz na štart štyria odvážlivci z krajiny pod Tatrami. Medzi mužmi sa predstavia Martin Šimkanin, Michal Buček a Ivan Brück, v kategórii žien figuruje aj jediná Slovenka Alena Stevensová.

Vlani sa z prvenstva na tomto prestížnom podujatí tešili Austrálčania Chris McCormack, ktorý trať zvládol za 8:10:37 h, a Mirinda Carfraeová (8:58:36 h). V historických tabuľkách slovenských triatlonistov vedie stále už nebohý Eduard Urban, ktorý v roku 1992 finišoval na 51. mieste časom 9:17:20 h. Druhý je zatiaľ Martin Šimkanin časom 9:42:19 h a tretí Michal Buček časom 9:42:35 h (obaja 2010).

[Foto na úvode: Australian Herald Sun]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Ak by ste hľadali najviac triatlonistov na meter štvorcový, spravte si v októbri výlet na Havaj. Práve v tomto období sa v Kone konajú majstrovstvá sveta v Ironmanovi – sen každého pretekára, ktorý sa venuje dlhým triatlonom.
Z lásky k vytrvalostnému športu - Peter Jelínek ako finišer deca ultratriatlonu

Z lásky k vytrvalostnému športu - Peter Jelínek ako finišer deca ultratriatlonu

„Volám sa Peter Jelínek, mám 54 rokov, v civile som manažérsky poradca a moje hoby je ultratriatlon a psy.“
keyboard_arrow_up