Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Celkovým víťazom etapového cyklistického podujatia Okolo Pekingu sa stal favorizovaný Nemec Tony Martin pred britskou dvojicou - David Millar a Chris Froome. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Peter Velits, ktorý bol 60. a za Martinom zaostal o 4:25 min. Petra Sagana klasifikovali na 110. priečke (+14:28) a Juraj Sagan je 136. (+15:58).

V záverečnej nedeľňajšej etape sa z triumfu tešil Rus Denis Galimzianov, ktorý prišiel do cieľa 118-km dlhej trate za 2:19:44 h. Peter Sagan finišoval 16. a Peter Velits 95., obaja dosiahli rovnaký čas ako Galimzianov. Juraj Sagan prišiel do cieľa ako 127. so sedemnásťsekundovým mankom.

"Čo k dnešnej poslednej etape dodať? V závere som si urobil svoju prácu, ktorá mi bola určená, teda pripraviť pozíciu pre nášho lídra tímu Eliu Vivianiho, lebo keby vyhral, máme zelený dres. V posledných metroch dobre rozbehol, potiahol ho, boli sme na čele pár metrov pred cieľom, urobil som mu priestor a potom som vycúval. Inak ten záver bol dosť nervózny a možno sme vybehli o pár metrov skôr a mali sme ešte trochu vyčkať. V tíme sme boli sklamaní, že Viviani napokon nezvíťazil. Čo už, treba to zobrať športovo. Ale už viacerí máme toho dosť, je to záver náročnej cyklistickej sezóny," skonštatoval Peter Sagan pre svoju oficiálnu internetovú stránku http://www.saganpeter.com.

Výsledky - okolo Pekingu:

5. etapa (118 km): 1. Denis Galimzianov (Rus.) Kaťuša 2:19:44 h, 2. Juan Jose Haedo (Argr.) Saxo Bank, 3. Elia Viviani (Tal.) Liquigas-Cannondale, 4. Matteo Trentin (Tal.) Quick-Step, 5. Davide Appollonio (Tal.) Team Sky, 6. Francesco Chicchi (Tal.) Quick-Ste,... 16. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 95. Peter Velits (SR) HTC - Highroad - všetci rovnaký čas ako víťaz, 127. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +17 s.

Konečné poradie: 1. Tony Martin (Nem.) HTC - Highroad 13:39:11 h, 2. David Millar (V. Brit.) Garmin - Cervelo +17 s, 3. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +26, 4. Stephen Cummings (V. Brit.) Sky +35, 5. Olivier Kaisen (Belg.) Omega Pharma - Lotto +39, 6. Luis Leon Sanchez (Šp.) Rabobank +41,... 60. Peter Velits (SR) HTC - Highroad +4:25 min, 110. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +14:28, 136. Juraj Sagan (SR) Liguigas-Cannondale +15:58.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up