Bývalý americký cyklista Lance Armstrong aj po druhom odchode z profesionálnej scény pokračuje v súťažnom nasadení. V nedeľu sedemnásobný víťaz Tour de France oznámil, že sa zúčastní na extrémnom off-road triatlone na havajskom ostrove Maui. "XTERRA World Champs budúci víkend. Budem tam. Teším sa na preteky," napísal Armstrong na svojom twitterovom konte.

Nepôjde o prvú skúsenosť 40-ročného Texasana s týmto druhom športovej aktivity. V septembri skončil piaty na XTERRA USA Championship v Colorade, keď 1500 m plávania, 28,5 km na horskom bicykli a 9,8 km behu zvládol za 2:29:25 h. Na Havaji ho čakajú takmer rovnaké porcie, pričom na cyklistickom úseku budú prevýšenia 1220 m. Trať bude viesť horskými chodníkmi aj pieskovými plážami.

Armstrong začínal ako 12-ročný s plávaním, potom sa venoval triatlonu a až neskôr sa začal špecializovať na cyklistiku.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Toto je spoveď cyklistického nadšenca s 10-hodinovou pracovnou dobou, ktorého žena donútila absolvovať jeden z najťažších triatlonov na Slovensku.
150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
keyboard_arrow_up