Žalobca navrhol udeliť bývalému americkému cyklistovi Floydovi Landisovi 18-mesačný trest odňatia slobody za pokus o neoprávnený vstup do počítačového systému antidopingového laboratória v Chatenay-Malabry. Pojednávanie s piatimi obvinenými sa začalo vo štvrtok vo Francúzsku, ale Landis rovnako ako jeho bývalý tréner Arnie Baker neboli prítomní, pretože na výzvy súdu nereagovali.

Landis v roku 2006 triumfoval na Tour de France, ale po pretekoch sa ukázalo, že mal pozitívny nález na testosterón a jeho meno vyškrtli z výsledkovej listiny. Američan dlho tvrdil, že je nevinný, a obviňoval z chyby laboratórium. Až v máji 2010 sa k dopingu priznal a zároveň obvinil svoj bývalý tím US Postal a Lancea Armstronga zo systematického užívania zakázaných prostriedkov. Kanaďan Baker mal podľa žaloby osloviť konzultačnú firmu Kargus Consultants, aby "hakla" systém laboratória s cieľom zdiskreditovať ho v čase, keď sa riešila otázka Landisovho dopingu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Toskánske biele gravelové úseky si za svoju relatívne krátku históriu získali obrovskú popularitu. Na štart 10. ročníka Strade Bianche Donne sa postavili všetky najväčšie esá ženského pelotónu.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
keyboard_arrow_up