Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan sa zaradil medzi laureátov ocenení pre najlepších pretekárov sezóny 2011, keď sa mu ušiel Vélo d'Or Espoir - Zlatý bicykel nádejí pre jazdca do 26 rokov - udeľovaný každoročne prestížnym francúzskym časopisom Vélo Magazine.

"Správa ma zastihla vo štvrtok popoludní, viacerí mi okamžite blahoželali, dokonca aj predstavitelia z tímu Liquigas-Cannondale. Pochopiteľne, že je to pre mňa ďalšie skvelé ocenenie za úspešnú tohtoročnú sezónu a som rád, že si moje výkony všimli aj viacerí cyklistickí odborníci. Z každého triumfu mám vždy radosť a z medzinárodného ešte väčšiu. Samozrejme, znova sa musím poďakovať aj svojim kolegom z tímu, ktorí mi pomáhali v etapách na pretekoch. Opakujem, je to rozhodne príjemný pocit, ale aj záväzok do budúcej sezóny," prezradil pre svoju stránku http://www.saganpeter.com 21-ročný Peter Sagan, ktorý cez víkend odchádza do Venezuely na preteky Amstel Curaçao Race.

V hlavnej kategórii patrí trofej víťazovi tohtoročného hodnotenia WorldTour Philippovi Gilbertovi. Belgičan zbieral body najmä za "hetrik" na ardenských klasikách, celkovo vyhral v tejto sezóne 18 pretekov. V ankete získal 89 bodov a predstihol aj víťaza Tour de France Cadela Evansa (73 bodov) a majstra sveta Marka Cavendisha (54). "Moja séria víťazstiev bola naozaj fenomenálna. Budem si tiež pamätať, že od 13. apríla do 2. júla ma nik nezdolal," povedal špecialista na jednodňové preteky, ktorý v sedle Zlatého bicykla vystriedal Švajčiara Fabiena Cancellaru. Pred ním tri roky v rade vyhral Vélo d"Or Alberto Contador. Najviac - päť prvenstiev - má na konte Lance Armstrong.

Peter Sagan vo svojej druhej sezóne v profesionálnom tíme Liquigas-Cannondale zažiaril najmä celkovým triumfom na pretekoch Okolo Poľska a tromi etapovými prvenstvami na Vuelte a Espaňa. Na majstrovstvách sveta v Kodani finišoval na kvalitnom 12. mieste. V ankete nazbieral 74 bodov, iba o jeden viac ako Nór Edvald Boasson Hagen. Vlani získal Vélo d"Or Espoir Luxemburčan Andy Schleck.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up