Zdroj: Cyclingnews.com

Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne bude od pondelka 21. novembra posudzovať dopingový prípad Španiela Alberta Contadora, pojednávanie by malo trvať až do 24. novembra. Pôvodne malo rozhodnutie padnúť pred tohtoročnou Tour de France, potom v auguste a napokon ho presunuli na tretiu novembrovú dekádu.

Contador mal vlani na ceste za svojím celkovo tretím triumfom na Tour de France pozitívny test na klenbuterol, dostal však šancu opäť bojovať o prvenstvo a definitívnu bodku za celým prípadom musí dať CAS v Lausanne.

Španielska cyklistická federácia Contadora zbavila obvinení, aj preto mohol súťažne jazdiť. Proti rozhodnutiu Španielskej cyklistickej federácie sa na CAS odvolali Svetová antidopingová agentúra (WADA) aj samotná Medzinárodná cyklistická únia (UCI), ktorým nestačilo Contadorovo vysvetlenie, že klenbuterol sa do jeho tela dostal kontaminovaným mäsom. Na tohtoročnej Tour skončil Contador na 5. pozícii.

Španiel sa na pojednávaní v Lausanne zúčastní osobne, počas pobytu vo Švajčiarsku sa však nebude vyjadrovať verejne. "Pocestuje, ale zatiaľ nevieme nič konkrétne. Alberto a ani jeho právnici však v Lausanne neposkytnú žiadne vyjadrenia," povedal podľa nemeckej agentúry DPA, ktorú cituje web cyclingnews.com, hovorca cyklistu Jacinto Vidarte. Contadorovi právnici predvolali na výsluch pred CAS 13 svedkov vrátane troch tímových kolegov a niekoľkých expertov na danú problematiku. Definitívne rozhodnutie CAS sa očakáva v januári 2012.

[Foto na úvode: Cyclingnews.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Už sa tešíte na nedeľnú etapu Tour?

Video: Už sa tešíte na nedeľnú etapu Tour?

V nedeľu čaká cyklistov cieľ v legendárnom Roubaix a na trase množstvo dláždených sektorov. A v pamäti mnohých stále zostali spomienky na rok 2014...
Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Froomova deklarovaná nevina vyvolala pochybnosti, Tony Martin zúri

Ubezpečenia britského cyklistu Chrisa Frooma o jeho nevine vyvolali pochybnosti, prečo štvornásobnému víťazovi Tour de France ihneď nepozastavili činnosť po tom, ako neprešiel dopingovým testom.
Kortizón, EPO aj krvné transfúzie, kedysi realita v Rabobanku na TdF

Kortizón, EPO aj krvné transfúzie, kedysi realita v Rabobanku na TdF

Keď sa v roku 2013 holandský cyklista Michael Boogerd priznal k dopingu a začal detailne popisovať aplikáciu EPO, krvných transfúzií čí kortizónov v posledných desiatich rokoch svojej kariéry, jeho bývalý tímový kolega a zároveň krajan v Rabobanku Thomas Dekker (32) zostal ticho. Maximálne utrúsil: "Môžete sa spýtať čokoľvek, ale ja nič nepoviem." To už ale neplatí.
keyboard_arrow_up