Španielsky cyklista Alberto Contador čakajúci na výrok Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo veci jeho dopingu z vlaňajšej Tour de France, nečakane prejavil záujem zúčastniť sa na olympijských hrách 2012 v Londýne. Pravda, najskôr musí CAS potvrdiť rozhodnutie Španielskej cyklistickej federácie (RFEC), ktorá ho zbavila obvinenia z užívania klenbuterolu.

Trojnásobný víťaz Tour de France nechýbal v Kodani na prezentácii 29 jazdcov tímu Saxo-Bank pre nasledujúci ročník. Po nej už zamieri na prípravu do Izraela. Vrcholom sezóny 28-ročného cyklistu bude Tour de France. "Viem, že bude ťažké zvíťaziť. Ale budem na tom usilovne pracovať," povedal držiteľ žltých tričiek z rokov 2007, 2009 a 2010. "A prečo to neskúsiť aj v Londýne? Znie to zaujímavo. Ak sa naskytne príležitosť, pôjdem do toho," vyhlásil Contador, ktorý len minulý týždeň vypovedal pred CAS o svojom pozitívnom náleze na klenbuterol. O jeho osude by sa malo rozhodnúť koncom kalendárneho roka.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Video: Už sa tešíte na nedeľnú etapu Tour?

Video: Už sa tešíte na nedeľnú etapu Tour?

V nedeľu čaká cyklistov cieľ v legendárnom Roubaix a na trase množstvo dláždených sektorov. A v pamäti mnohých stále zostali spomienky na rok 2014...
Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poľský cyklista Maciej Paterski z tímu Wibatech 7r Fuji sa stal víťazom sobotňajších jednorazových pretekov V4 Bicycle Race - Veľká cena Slovenska, ktoré viedli z Bratislavy na Slovakia Ring pri Orechovej Potôni a merali 158,7 km.
keyboard_arrow_up