Kazašský cyklista Alexander Vinokurov podnikne právne kroky proti švajčiarskemu časopisu L'Illustre za správy, že podplatil ďalšieho jazdca v snahe získať prvenstvo na pretekoch Liége - Bastogne - Liége v roku 2010. V stredu to potvrdil jeho tím Astana.

Tridsaťosemročný Vinokurov, ktorý počas Tour de France 2011 oznámil koniec svojej kariéry a neskôr toto rozhodnutie prehodnotil, mal údajne ponúknuť 100-tisíc eur v snahe vyhrať prestížnu klasiku. Na spomenuté periodikum podal trestné oznámenie za ohováranie. Minulý týždeň Kazachovi hackli jeho e-mailové konto.

"Nemôžem dopustiť tieto klamstvá o mojej osobe. Za prípadom sú určití ľudia, ktorí ma chcú "dostať". Je čudné, že sa to stalo pár dní po oznámení mojej kandidatúry na miesto poslanca v kazašskom parlamente," uviedol Vinokurov.

Víťaz Vuelty 2006 patrí medzi najväčšie hviezdy súčasnej cyklistiky. Po Tour de France 2007 si odpykával dvojročný dištanc.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up