Zdroj: Telegraph.co.uk

Podľa BBC nemal britský športový rok 2011 väčšiu osobnosť ako cyklistu Marka Cavendisha. Vo verejnom hlasovaní predstihol úradujúci majster sveta aj golfistu Darrena Clarka a šampióna v behu na 5000 m Mo Faraha. Držiteľ zeleného trička pre najlepšieho špurtéra Tour de France 2011 vyhral anketu ako tretí cyklista v histórii.

V roku 1965 sa to podarilo Tommymu Simpsonovi a v roku 2008 "dráharovi" Chrisovi Hoyovi. "Nemám slov. Chlapci z tímu budú vravieť, že je to absolútna rarita. Zisk ceny považujem za veľkú vec pre celú cyklistiku, najmä v neolympijskom roku," povedal doteraz jazdec HTC Highroad, ktorý sa však na novú sezónu pripravuje už s Team-om Sky.

Na druhej priečke sa umiestnil Darren Clarke zo Severného Írska, ktorý vyhral v tomto golfovom ročníku British Open, tretí Farah pridal na MS v Dägu k zlatu na 5000 m aj striebro na polovičnej trati. Zarážajúci je fakt, že v prvej desiatke nefiguruje ani jedna britská športrovkyňa.

Medzi kolektívmi dominovala anglická kriketová reprezentácia a jej tréner Andy Flower si odniesol cenu vo svojej kategórii. Zo zahraničných športovcov dostal najviac hlasov nový tenisový kráľ Novak Djokovič. Mladou osobnosťou roka sa stala golfistka Lauren Taylorová. Cena za celoživotný prínos patrí bývalému veslárovi a päťnásobnému olympijskému víťazovi Stevovi Redgravovi.

[Foto na úvode: Telegraph.co.uk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up