Najčítanejšie články roku 2011

Blíži sa koniec roka 2011 a takmer každý sa snaží bilancovať uplynulý rok. Na MTBiker.sk sme mali množstvo zaujímavých článkov, ktoré si čítali tisíce návštevníkov. Tu nájdete prehľad najčítanejších reportáží a aj ostatných článkov.

Najčítanejšie reportáže 2011

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Počet komentárov4 komentáre

Pridaný 17.04.2011 užívateľom katko v rubrike Reporty. Článok obsahuje 243 fotografií od užívateľa ivus.

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011 Maratón vo Svätom Jure už niekoľko rokov otvára cyklomaratónsky kolotoč na Slovensku, no a tento rok som sa aj ja rozhodol, že si preverím jarnú formu práve tu na úpätí Malých Karpát. Bolo mi jasné, že s cca 500-vkou najazdených kilometrov od začiatku roku to nebude žiadna prechádzka ružovou záhradou, avšak parametre trate, 75 km a 1800 nastúpaných metrov, sú ideálnym základom pre ďalšie náročnejšie podujatia v sezóne. Miestny CK Svätý Jur pripravil okrem už spomínanej dlhej trasy aj kratšiu, 44 km trasu s cca tisícovkou nastúpaných metrov, kde býva účasť bikerov pravidelne najvyššia.
Čítajte viac »

Bike Brno 2011 - fotoreport

Počet komentárov4 komentáre

Pridaný 14.11.2011 užívateľom juro BA v rubrike Reporty. Článok obsahuje 166 fotografií od užívateľa juro BA.

Bike Brno 2011 - fotoreport Výber vyše 150 fotiek od JuBeho prinášame v článku.
Čítajte viac »

1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

Počet komentárov5 komentárov

Pridaný 25.01.2011 užívateľom tmax v rubrike Reporty. Článok obsahuje 322 fotografií od užívateľa ivus.

1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši 1. Zimný MTB maratón v Mariánke – už 3. rokom otvárací podnik novej sezóny (predtým jeho miesto zaujímala aprílová horská časovka z Ahoja na Kamzík, RC&P uphill, aspoň pre okolie BA). Približne týždeň pred dňom „D“ to už pekne vrelo, na fórach sa diskutovalo: "Bude sneh? Blato? Stihne zem zamrznúť? Aké plášte obuť? Dva alebo 3 páry ponožiek?..." Všetci sa už nevedeli dočkať, tak aspoň takto si vybíjali svoju nedočkavosť a verili v aké-také vyschnutie premáčaného terénu. Príchod mrazov tesne pred víkendom, ako aj predpoveď, dávali nádej na suché preteky. Keď už ten sneh nie je...
Čítajte viac »

AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly 2011

Pridaný 20.06.2011 užívateľom iceman v rubrike Reporty. Článok obsahuje 567 fotografií od užívateľa kacka.sk.

AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly 2011 Za posledný týždeň zaznamenal server SHMÚ zvýšenú návštevnosť, keďže stovky bajkerov chceli vedieť, či sa na Súľovskom maratóne bude opakovať bahenný Mordor z posledných dvoch ročníkov. ALADIN si zo všetkých robil dobrý deň a svoje predpovede neustále menil a až posledný deň pred maratónom bolo jasné, že bahenný kúpeľ sa tento rok konať nebude a všetci bajkeri môžu počítať s takmer ideálnymi maratónskymi podmienkami.
Čítajte viac »

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Počet komentárov4 komentáre

Pridaný 25.04.2011 užívateľom iceman v rubrike Reporty.

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske Maratón Medzihorím v Partizánskom je druhým podnikom slovenskej cyklomaratónskej série. Pre mňa to bola tohtoročná maratónska premiéra. Predpoveď počasia niekoľko dní vopred sľubovala dobré počasie, čo sa aj v sobotu ráno potvrdilo. Slnečno a teplota okolo 20 °C boli pre mňa ideálna kombinácia.
Čítajte viac »

Lapierre Fatranský MTB Maratón

Počet komentárov5 komentárov

Pridaný 06.06.2011 užívateľom iceman v rubrike Reporty. Článok obsahuje 413 fotografií od užívateľa ivus.

Lapierre Fatranský MTB Maratón V sobotu 4. júna sa v Stráňavách uskutočnil, medzi bajkermi veľmi obľúbený Fatranský maratón. Akcia je zaradená do domácej Cyklomaratónskej série a do spoločnej česko-slovenskej Valašsko-považskej série. Hlavný organizátor Ľuboš Terry Dupkala svojou povestnou kosťou z mamuta a intenzívnym búchaním o plech opäť vybavil počasie, takže sa mohlo všetkých 783 štartujúcich dosýta vymaratónovať.
Čítajte viac »

Bikeri v centre mesta (Ružomberok)

Pridaný 27.09.2011 užívateľom Ján Svrček v rubrike Reporty.

Bikeri v centre mesta (Ružomberok) Hlavne Ulica Podhora v sobotu poobede žila cyklistickou novinkou, ktorú vymyslel a so svojim okruhom spolupracovníkov zrealizoval Peter Cigaňák. Išlo o MTB kritérium mesta pod názvom Ružomberské schody, ktoré pripravili firma Propet, Lyžiarsky oddiel Pro Ski a Mesto Ružomberok. Video
Čítajte viac »

Na Orave dobre, na Orave blato...

Pridaný 14.06.2011 užívateľom drotar v rubrike Reporty.

Na Orave dobre, na Orave blato... Oravský maratón je jeden z tých na ktorom som ešte nikdy nebol a tak som si povedal, že je najvyšší čas ho skúsiť. Všetko mi hralo do karát, pretože som mal pracovné voľno, posledné dva týždne som bike obzeral ako pekne stojí v garáži a do toho prišla ponuka od Jezusa, aby som sa maratónu zúčastnil miesto neho.
Čítajte viac »

Lapierre Fatranský MTB Maratón - ako ma Fatra potrápila

Počet komentárov8 komentárov

Pridaný 08.06.2011 užívateľom milos21 v rubrike Reporty. Článok obsahuje 413 fotografií od užívateľa ivus.

Lapierre Fatranský MTB Maratón - ako ma Fatra potrápila Je tu začiatok mesiaca, sprevádza nás letné búrkovité obdobie a všetci dúfame, že v sobotu 4.6.2011 sa nad Fatrou nebude blýskať. V tento deň sa totiž uskutočnil 4. maratón cyklomaratónskej série a to Lapierre Fatranský MTB maratón. Tento rok sa na ňom zúčastnilo neuveriteľných 783 pretekárov štartujúcich na troch tratiach. Tiež som si nemohol nechať ujsť tento, aj môj, obľúbený maratón.
Čítajte viac »

Specialized Dubnický (Saharský) maratón 2011

Pridaný 29.08.2011 (naposledy upravený 29.08.2011 o 23:10) užívateľom katko v rubrike Reporty. Článok obsahuje 123 fotografií od užívateľa mathosh.

Specialized Dubnický (Saharský) maratón 2011 17. ročník najstaršieho MTB maratónu na Slovensku sa už tradične konal na konci letných prázdnin na úpätí Strážovských vrchov v Novej Dubnici. Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch edícií, kedy sa skloňovalo blato vo všetkých pádoch, nás tentoraz čakali doslova saharské podmienky. Celý týždeň pred samotným maratónom teploty na Slovensku počas dňa neklesli pod 30°C a no a predpoveď na sobotu sa niesla v podobnom duchu, čiže poriadny hic.
Článok bol doplnený 29.08.2011 o 23:10.
Čítajte viac »

Najčítanejšie články 2011 (okrem reportáží)

10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

Počet komentárov3 komentáre

Pridaný 23.10.2011 užívateľom cervo v rubrike Rady.

10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking Video: Protivietor je inšpirujúci jav. Zakaždým, keď som sa vrátil z jazdenia na horách, bola moja myseľ plná nových dojmov. Tento krátky film obsahuje jednoduchý, ale komplexný pohľad, na horské bicyklovanie ako také. Všetky použité myšlienky ma napadli pri jazde na horskom bicykli. Čo naučil MTB teba?
Čítajte viac »

Doráňaný Hoogerland chce ubrániť bodkovaný dres

Počet komentárov6 komentárov

Pridaný 11.07.2011 užívateľom SITA v rubrike Bleskovky.

Doráňaný Hoogerland chce ubrániť bodkovaný dres Holanďan Johnny Hoogerland mohol bojovať o prvenstvo v nedeľňajšej etape cyklistickej Tour de France, napokon však bol rád, že vôbec prišiel do cieľa. Necelých 36 km pred cieľom bol v úniku s ďalšími štyrmi jazdcami, keď vodič jedného zo sprievodných vozidiel nezvládol riadenie a zostrelil na zem Španiela Juana Antonia Flechu, cez ktorého letel aj Hoogerland. Video
Čítajte viac »

RIP Robert Bakalář

Počet komentárov15 komentárov

Pridaný 03.08.2011 (naposledy upravený 03.08.2011 o 11:05) užívateľom cervo v rubrike Bleskovky.

RIP Robert Bakalář Dnešný ranný oznam od Romana Kreuzigera na Twitteri nepotešil žiadneho fanúšika cyklistiky. Roman oznámil, že český komentátor, ktorého pozná snáď každý za vtipné a siahodlhé analýzy pri komentovaní Tour de France či Gira na Eurosporte a ktorý bol veľký fanúšik slovenskej cyklistiky, nás navždy opustil. Budeš nám chýbať, Robert.
Článok bol doplnený 03.08.2011 o 11:05.
Čítajte viac »

Ukradnutých 14 bicyklov z BikePro v BB

Počet komentárov2 komentáre

Pridaný 24.07.2011 užívateľom cervo v rubrike Nezaradené.

Ukradnutých 14 bicyklov z BikePro v BB Včera v noci z 22. na 23.7.2011 nam bolo odcudzene vacsie mnozstvo bicyklov. Ak by sa nahodou niekto pokusal ponuknut niektory z doleuvedenych bicyklov, prosim kontaktujte nas. Dakujem za akukolvek informaciu.
Čítajte viac »

Sagan víťazné auto predá, alebo vyplatí kolegov z tímu

Pridaný 08.08.2011 užívateľom SITA v rubrike Výsledky.

Sagan víťazné auto predá, alebo vyplatí kolegov z tímu Slovenský cyklista Peter Sagan mal po víťazstve na pretekoch WorldTour Okolo Poľska náročný program. V sobotu večer absolvoval záverečnú slávnosť v Krakove, následne sa presunul do Talianska, kde si zobral niektoré osobné veci, a v pondelok ráno už bol v Bratislave. Na Slovensku pobudne pár dní a potom sa vráti na Apeninský polostrov, kde ho čaká záverečná príprava na premiérové vystúpenie na podujatí Grand Tour Vuelta a Espaňa.
Čítajte viac »

Biky fóristov: Turbiho Klein

Počet komentárov13 komentárov

Pridaný 19.05.2011 užívateľom Turbi v rubrike Tech-info. Článok obsahuje 10 fotografií od užívateľa Turbi.

Biky fóristov: Turbiho Klein Gary Klein. Meno ktoré nechcelo robiť to čo všetci ostatní. Dural, trubky veľkého priemeru, zabrusované zvary, lanká vedené vnútrom rámu, výnimočné farby a dizajn, riadidlá s predstavcom z jedného kusu, masívne duralové vidlice, oversize integrované hlavové zloženie poprípade ložiská priamo lisované do stredovej rámovej trubky. To všetko je síce v tejto dobe bežné ale Gary tieto veci robil pred dvadsiatimi rokmi! Seriál článkov
Čítajte viac »

Stručný prehľad hlavových zložení a postup pri servisovaní

Počet komentárov6 komentárov

Pridaný 17.02.2011 užívateľom Turbi v rubrike Rady. Článok obsahuje 14 fotografií od užívateľa Turbi.

Stručný prehľad hlavových zložení a postup pri servisovaní Hlavové zloženie bicykla spája vidlicu s rámom a zabezpečuje ovládanie smeru jazdy na bicykli. Jeho poškodenie alebo opotrebenie má za následok zhoršenú ovládateľnosť bicykla. Prejavuje sa vôľou alebo naopak tuhosťou chodu pri otáčaní riadidlami. Problémy sa najčastejšie objavia po nesprávnej montáži hlavového zloženia, zadretím ložísk spôsobeným nečistotami alebo nadmerným dlhodobým zaťažovaním.
Čítajte viac »

Tretiu etapu Gira d´Italia poznačila smrť Weylandta

Počet komentárov6 komentárov

Pridaný 09.05.2011 užívateľom SITA v rubrike Bleskovky.

Tretiu etapu Gira d´Italia poznačila smrť Weylandta Tohtoročné pokračovanie cyklistických pretekov Giro d´Italia má svoju prvú obeť. Počas pondelkovej prvej etapy, ktorá viedla z Reggio Emilia do Rapalla a merala 173 km, totiž skonal belgický cyklista Wouter Weylandt. "Jeho srdce prestalo biť," vyhlásil športový šéf talianskej televíznej spoločnosti RAI Auro Bulbarelli.
Čítajte viac »

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Počet komentárov12 komentárov

Pridaný 21.02.2011 užívateľom cervo v rubrike Výsledky.

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile. Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.
Čítajte viac »
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Podeľ sa o svoje zážitky a skúsenosti z pretekov

Podeľ sa o svoje zážitky a skúsenosti z pretekov

Si pravidelným účastníkom maratónov a chcel by si ostatných motivovať k účasti? Alebo sa chystáš na svoje prvé preteky a rád by si sa podelil so svojimi zážitkami? Zdolal si zaujímavé zahraničné podujatie, o ktorom by mali vedieť aj ostatní bikeri?
Bike Brno 2011 - fotoreport

Bike Brno 2011 - fotoreport

Výber vyše 150 fotiek od JuBeho prinášame v článku.
Liptovsko-tatranská etapa pre Cieslika, Novikov lídrom

Liptovsko-tatranská etapa pre Cieslika, Novikov lídrom

Poliak Pawel Cieslik sa stal víťazom štvrtého pokračovania 55. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom a cieľom pri Tatralandii v Liptovskom Mikuláši (160,8 km). Aj po liptovsko-tatranskej etape sa držiteľ žltého dresu lídra pretekov nezmenil, v celkovom hodnotení vedie Rus Nikita Novikov z tímu Itera-Kaťuša, ktorý má pred Chorvátom Tomislavom Danculovičom náskok 10 sekúnd.
keyboard_arrow_up