Majster sveta v cyklistike Mark Cavendish si prvýkrát v rámci prezentácie družstva obliekol dres svojho nového zamestnávateľa - tímu Sky. Brit prešiel do britského zoskupenia po zániku HTC-Highroad. V 28-člennom kádri Sky je osem nováčikov, z toho štyria prišli z HTC-Highroad. Okrem Cavendisha aj Bernhard Eisel, Danny Pate a Konstantin Sivcov. Celkovo je v Sky desať britských cyklistov.

Dvadsaťšesťročný Cavendish, ktorý sa v závere septembra stal majstrom sveta ako prvý Brit od roku 1965, má za sebou výbornú sezónu. Získal v nej aj zelený dres najaktívnejšieho jazdca Tour de France, kde vyhral 5 etáp.

"Mark je rodený víťaz a prináša úspechy všetkým tímom, za ktoré jazdí. Chceme inšpirovať spoločne ľudí k záujmu o cyklistiku. Myslím si, že to nikto nedokáže lepšie ako on. Sme radi, že majster sveta bude jazdiť za tím Sky. Spoločne s Bradleym Wigginsom, Geraintom Thomasom či Edvaldom Boassonom Hagenom utvoria kvalitný základ družstva," povedal šéf tímu Dave Brailsford.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pinarello Prince – skoro ako kráľ PR článok

Pinarello Prince – skoro ako kráľ

Najnovší prírastok v rodine značky vyzerá v podstate ako legendárna Dogma, no bližší pohľad prezradí viac. Prince je späť.
Tour de France 2018 – a je dobojované

Tour de France 2018 – a je dobojované

Trojtýždňový kolotoč, ktorý je skutočne veľkolepou oslavou cyklistiky, je po včerajšom tradičnom finále v Paríži definitívne za nami. Tohtoročná Stará dáma bola mimoriadne náročná, bohatá na prekvapenia a vzišiel z nej nejeden hrdina.
Video: Mark Cavendish a jeho hrôzostrašný pád na Milano Sanremo

Video: Mark Cavendish a jeho hrôzostrašný pád na Milano Sanremo

Pred 9 rokmi tu vyhral dokonalým načasovaním šprintu pri svojom debute, teraz zaujal naozaj poriadnym pádom. Ten našťastie skončil lepšie, ako vyzeral...
keyboard_arrow_up