Zdroj: Cyclingnews.com

Definitívne riešenie sporu o dopingovom prípade španielskeho cyklistu Alberta Contadora sa možno znova oddiali. Žalujúca strana usilujúca o trest za pozitívny nález na klenbuterol z Tour de France 2010 zvažuje podanie námietky proti osobe jedného zo sudcov Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne nominovaných na tento prípad. Osoba je údajne spojená s Contadorovou vlasťou a teda zaujatá.

Posledné správy z CAS hovorili o tom, že sudcovia už píšu odôvodnenie svojho rozhodnutia, zverejniť ho mali okolo 15. až 20. januára. Contadorovi hrozí dvojročný trest a strata prvenstva z Tour de France 2010. Po sérii viacerých odkladov sa CAS prípadom zaoberal v novembri. Jeho osud je v rukách trojice sudcov, ktorú tvoria predsedajúci Izraelčan Efraim Barak, Quentin Byrne-Sutton zo Švajčiarska a Ulrich Haas z Nemecka. Podľa pravidiel CAS môže každá strana sporu nominovať jedného arbitra. Predsedajúceho určuje CAS. Contadorovi právnici si vybrali Haasa, UCI a WADA

Contador mal v roku 2010 vlani na ceste za svojím celkovo tretím triumfom na Tour de France pozitívny test na klenbuterol, dostal však šancu opäť bojovať o prvenstvo a definitívnu bodku za celým prípadom musí dať CAS v Lausanne. Španielska cyklistická federácia (RFEC) Contadora zbavila obvinení, aj preto mohol súťažne jazdiť. Proti rozhodnutiu RFEC sa na CAS odvolali Svetová antidopingová agentúra (WADA) aj samotná Medzinárodná cyklistická únia (UCI), ktorým nestačilo Contadorovo vysvetlenie, že klenbuterol sa do jeho tela dostal kontaminovaným mäsom. Na vlaňajšej Tour skončil Contador na 5. pozícii.

[Foto na úvode: Cyclingnews.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up