Špička SR v Králikoch o tituly republikových majstrov

Lyžiarsky areál Králiky neďaleko Banskej Bystrice privíta počas nadchádzajúceho víkendu (14. - 15. januára) slovenskú špičku v zimnom triatlone, ktorá tam bude bojovať o majstrovské tituly i body do Slovenského pohára. Vlani sa domáci šampionát ani na niekoľko pokusov neuskutočnil, počasie urobilo zakaždým škrt cez zámery organizátorov.

Posledný pokus bol tesne pred Vianocami, ale ani vtedy snehové podmienky neumožnili pretekárom bojovať o republikové tituly. Tentoraz je všetko pripravené, na tratiach v Králikoch je takmer meter prírodného snehu a prognóza počasia na najbližšie dni vyzerá optimisticky.

Organizátori na obidva dni pripravili trate pre krosový beh (6 km), horskú cyklistiku (9 km) a beh na lyžiach (9 km). V sobotu 14. januára sa budú výsledky počítať iba do Slovenského pohára (2. kolo), v nedeľu budú mať štatút majstrovstiev SR a zároveň budú 3. kolom Slovenského pohára. Po oba dni je štart naplánovaný na 11.00 h.

Program - lyžiarsky areál Králiky:

14. januára (sobota): 2. kolo Slovenského pohára - 6 km krosový beh - 9 km horská cyklistika - 9 km beh na lyžiach (11.00)

15. januára (nedeľa): M-SR a 3. kolo Slovenského pohára - 6 km krosový beh - 9 km horská cyklistika - 9 km beh na lyžiach (11.00)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

M-SR a Slovenský pohár v Zimnom Triatlone

calendar_today 14.01.2012 - 15.01.2012
label Triatlon
place Králiky (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Počas nadchádzajúceho víkendu M-SR i Slovenský pohár

Počas nadchádzajúceho víkendu M-SR i Slovenský pohár

Lyžiarske stredisko Králiky neďaleko Banskej Bystrice privíta počas nadchádzajúceho víkendu 14. a 15. januára slovenskú elitu v zimnom triatlone (krosový beh - horská cyklistika - beh na lyžiach), ktorá tam bude bojovať o body do Slovenského pohára a v nedeľu aj o tituly republikových majstrov v tomto športe. Organizátormi oboch pretekov sú Klub zimného triatlonu Donovaly v spolupráci so Slovenskou triatlonovou úniou.
Triatlon: Známe sú už termíny a miesta všetkých domácich šampionátov

Triatlon: Známe sú už termíny a miesta všetkých domácich šampionátov

Slovenská triatlonová únia (STÚ) na svojej internetovej stránke zverejnila termíny a dejiská všetkých domácich šampionátov, ktoré organizuje v tomto roku. O tituly majstrov Slovenska v olympijskom triatlone (1,5 km plávanie - 40 km cyklistika - 10 km beh) sa bude bojovať 3. júna v Bratislave, v šprint triatlone (polovičné vzdialenosti) to bude 30. júna v Dvoroch nad Žitavou, v strednom triatlone (1,9 - 90 - 21,1) 14. júla v Bátovciach a klasický Ironman (3,8 - 180 - 42,195) bude 4. augusta v Piešťanoch.
Tituly majstrov SR Jurkovičovi a A. Hrúzovej

Tituly majstrov SR Jurkovičovi a A. Hrúzovej

Majstrami Slovenska v zimnom triatlone (krosový beh - horská cyklistika - beh na lyžiach) sa v lyžiarskom stredisku Králiky neďaleko Banskej Bystrice stali Tomáš Jurkovič a Andrea Hrúzová. Preteky boli zároveň 3. kolom Slovenského pohára.
keyboard_arrow_up