Víťazstvom v štvrtkovej 134,5 km dlhej 3. etape z Unley do Victor Harbour sa Nemec André Greipel vrátil na čelo celkového poradia austrálskych cyklistických pretekov Tour Down Under. Jazdec tímu Lotto Belisol rovnako ako v utorňajšej prvej etape triumfoval v špurte a opäť sa o niečo priblížil k svojmu tretiemu prvenstvu na podujatí.

Greipel vyhral Tour Down Under v rokoch 2008 a 2010, v nedeľu uspel aj na jednodňovom kritériu Down Under Classic, ktorý bol generálkou na prvé preteky seriálu UCI ProTour v sezóne. Vo štvrtok si pripísal už celkovo desiaty etapový vavrín na Tour Down Under. "Víťazstvo venujem Jürgenovi Roelandtsovi, ktorý nás podporuje už iba z nemocnice. Hoci máme troch zranených jazdcov, stále tvoríme skvelý tím. Dnes bolo dôležité, že keď som chlapcom asi kilometer pred cieľom povedal, aby ma potiahli na piatu alebo šiestu pozíciu, spravili to," povedal Greipel. Roelandts si pri utorňajšom páde zlomil krčný stavec.

Na druhom mieste finišoval Bielorus Jevgenij Hutarovič, na treťom Nór Edvald Boasson Hagen. Greipel vyzliekol z okrového trička vedúceho pretekára Švajčiara Martina Kohlera, ktorý je teraz druhý, prvú trojku uzatvára domáci Michael Matthews. Preteky pokračujú v piatok štvrtou 130 km dlhou etapou z Norwoodu do Tanundy.

Výsledky - Tour Down Under - 3. etapa (Unley - Victor Harbour, 134,5 km):

1. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol 3:21:55 h, 2. Jevgenij Hutarovič (Biel.) FDJ-BigMat, 3. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Sky, 4. Mark Renshaw (Aus.) Rabobank, 5. Robbie McEwen (Aus.) GreenEDGE, 6. Jacopo Guarnieri (Tal.) Astana - všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie po 3. etape:

1. André Greipel (Nem.) Lotto Belisol 11:54:52 h, 2. Martin Kohler (Švaj.) BMC +8 s, 3. Michael Matthews (Aus.) Rabobank +12, 4. Thomas De Gendt (Belg.) Vacansoleil-DCM +14, 5. Simon Gerrans (Aus.) GreenEDGE, 6. Jan Bakelants (Belg.) RadioShack-Nissan obaja +16
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poliak Paterski víťazom Veľkej ceny Slovenska

Poľský cyklista Maciej Paterski z tímu Wibatech 7r Fuji sa stal víťazom sobotňajších jednorazových pretekov V4 Bicycle Race - Veľká cena Slovenska, ktoré viedli z Bratislavy na Slovakia Ring pri Orechovej Potôni a merali 158,7 km.
Peter Sagan si vo veku 27 rokov pripísal jubilejné sté víťazstvo v profikariére na ceste

Peter Sagan si vo veku 27 rokov pripísal jubilejné sté víťazstvo v profikariére na ceste

Prvá z dvojice kanadských prestížnych klasík Grand Prix Cycliste de Québec (201,6 km) sa stala korisťou Petra Sagana. Na mestskom členitom profile v Québec City so štyrmi stúpaniami cyklisti absolvovali 16 okruhov po 12,6 km.
keyboard_arrow_up