Zdroj: Facebook - Peter Velits

Slovenský cyklista Peter Velits verí, že zdravotné problémy ho obídu v novom pôsobisku v tíme Omega Pharma-Quick Step. Spolu s bratom Martinom prišiel do nového zoskupenia po dvoch rokoch účinkovania v tíme HTC-Highroad. Tretí muž výsledkovej listiny Vuelty 2010 vstúpil do minulej sezóny s ambíciou dopadnúť čo najlepšie na Tour de France, kde napokon skončil na 19. priečke.

Jeho očakávania boli vyššie, ale zranenie v prvej polovici roka narušilo jeho prípravu. "Nemôžem povedať, že to bolo veľmi zlé alebo že som bol sklamaný, ale mohlo sa to samozrejme skončiť aj lepšie. Na jar som mal menšie problémy s nohami a následne príprava na Tour nebola ideálna. Samotné preteky potom neboli ani veľmi dobré, ale ani zlé," povedal v rozhovore pre cyclingnews.com Peter Velits. O svojom prestupe do Omega Pharma-Quick Step hovoril Velits už krátko po Tour. Napokon sa v jeho
novom tíme po zrušení HTC-Highroad stretlo viacero bývalých kolegov vrátane športového riaditeľa Briana Holma. "Netušili sme, ako bude Omega Pharma-Quick Step vyzerať. Postupne viac a viac ľudí z HTC-Highroad prichádzalo do tímu a my sme boli skutočne šťastní," povedal Peter Velits.

Tím Omega Pharma-Quick Step by mal mať na Tour de France 2012 troch lídrov. Okrem Petra Velitsa majú dobré šance na umiestnenie v popredí výsledkovej listiny aj Tony Martin a Levi Leipheimer. V niektorých prípadoch to môže byť na škodu, keď sa trieštia sily. "Nie, je vždy dobré, že môžeme ísť s tromi ašpirantmi na celkové prvenstvo, ktorí si môžu navzájom pomôcť. Vždy to bude záležať od toho, ako sa vyvinú preteky. Môžete sa ocitnúť v páde alebo nezachytiť únik a vaša šanca klesne. Nikto z nás nemá problém pomôcť tomu druhému. Ak je niekto lepší ako ja, potom je jasné, že mu pomôžem," vysvetlil pre cyclingnews.com P. Velits, ktorý začne novú sezónu na pretekoch Challenge Mallorca a potom bude pokračovať na podujatí Okolo Ománu. Prvou vážnejšou previerkou jeho schopností bude Tirreno - Adriatico. Po klasikách v Ardenách začne s prípravou na Tour de France, v rámci ktorej ho čaká vysokohorské sústredenie v Kalifornii, potom v St. Moritzi, štart na Okolo Švajčiarska a následne už na najväčších etapových pretekoch roka.

V plánoch Petra Velitsa nefigurujú olympijské hry v Londýne. Kvalifikačný systém umožňuje Slovensku postaviť len jedného pretekára a štartovať bude Peter Sagan, ktorý má vzhľadom na profil pretekov šancu na úspech. "Nemyslím si, že by sme dostali viac miest, aj keby sme o ne požiadali. Sagan získal vo svetovom rebríčku najviac bodov, je prvý, ktorý by mohol ísť. Má najväčšiu šancu, ak sa bude rozhodovať v špurte. Na druhej strane, je jedno, či tam bude Sagan, ja alebo niekto iný, s jedným pretekárom v pelotóne to bude veľmi náročné," doplnil pre cyclingnews.com Velits.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Velits]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Martin Velits ukončil kariéru

Martin Velits ukončil kariéru

Necelý rok po odchode Petra Velitsa sa definitívne opustiť profipelotón rozhodol aj jeho brat Martin.
keyboard_arrow_up