Takmer 360 cyklistov na 1. Zimnom maratóne

Na Železnej studienke v bratislavskom lesoparku odštartoval v sobotu 4. ročník prvého zimného cyklomaratónu v roku 2012. Na štart sa postavilo 357 bikerov zo Slovenska, ale aj Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Francúzska a Talianska. Preteky odštartovali bratislavský župan Pavol Frešo a primátor Milan Ftáčnik, ktorí nad podujatím prebrali aj záštitu.

Náročná zľadovatená 29-kilometrová trať s prevýšením 650 metrov riadne preverila sily všetkých pretekárov, takže do cieľa ich nakoniec prišlo iba 321. Absolútnym víťazom cyklomaratónu sa stal Dominik Turan z klubu Outsiterz-Novatec Bratislava. Medzi ženami bola najrýchlejšia iba 19 ročná Michaela Maláriková z klubu CK Ski-Bike Sportmed Bratislava. Najstarším cyklistom, ktorý sa súťaže zúčastnil, bol 71-ročný Eduard Kula. Podujatie pokračovalo v nedeľu bežeckými pretekmi, o ktoré boa táto súťaž rozšírená.

Tohtoročné organizovanie prvého zimného cyklomaratón v roku 2012 v kombinácii s behom sa z kapacitných dôvod presunulo z Marianky na bratislavskú Železnú studienku. Podľa župana BSK Pavla Freša je zvyšujúci sa záujem účastníkov o tieto druhy športu v Bratislave a okolí potvrdením atraktívnosti regiónu z pohľadu turistiky. "Toto je oblasť, ktorá má v našom kraji obrovský potenciál a budeme v nej naďalej aktívny," povedal Frešo krátko po štarte maratónu. Zlepšovanie podmienok na cykloturistiku patrí medzi priority Bratislavského samosprávneho kraja.
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. zimný MTB maratón + beh

calendar_today 21.01.2012 - 22.01.2012
label MTB maratón
label Cestný beh
place Bratislava - Železná studnička (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: ŠKODA Stupava MTB maratón – rýchla trať v ideálnych podmienkach

Reportáž: ŠKODA Stupava MTB maratón – rýchla trať v ideálnych podmienkach

Minulý víkend sa v Stupave konal 19. ročník podujatia, kde si okrem MTB jazdcov prišli na svoje aj bežci. Pre športovcov boli na výber rôzne varianty, pričom si mohli zvoliť jednu disciplínu a zúčastniť sa iba jeden deň alebo kombináciu oboch.
Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Pamätám si, ako Michal (organizátor) minulý rok ohlasoval dátum jubilejného 10. ročníka. 2. september je tu a ja sa chystám opäť do Snežnice na preteky.
keyboard_arrow_up