Zdroj: Tumblr.com

Belgičan Niels Albert sa stal v domácom prostredí v Koksijde druhýkrát majstrom sveta v cyklokrose v kategórii mužov - elite, na trón sa vrátil po dvojročnom kraľovaní Zdeňka Štybara. V Koksijde ovládli preteky na náročnej trati s ťažkým pieskovým podkladom domáci Belgičania, ktorí obsadili prvých sedem miest. Striebro si vybojoval Rob Peeters, bronz Kevin Pauwels. Zvyšok sveta sa s podmienkami len veľmi ťažko dokázal vyrovnať, obhajca prvenstva Štybar skončil až trinásty.

Slovenskí cyklokrosári sa medzi najlepších nedostali. Najvyššie vo výsledkovej listine figuruje Martin Haring, ktorý skončil so stratou 5 kôl na 47. mieste. Václav Metlička obsadil 53. priečku.

Albert ušiel z hlavnej skupiny už krátko po štarte a väčšinu pretekov absolvoval na čele sám. Za ním sa odvíjal boj o ďalšie medailové priečky. Belgičania v pretekoch dominovali, na štarte boli siedmi. Až za nimi ako najlepší zo zvyšku sveta prišiel do cieľa Čech Radomír Šimůnek.

Medzi ženami slávila zisk štvrtého titulu v sérii a celkovo piateho Holanďanka Marianne Vosová. Na trati v Koksijde potvrdila úlohu najväčšej favoritky. V cieli mala náskok 37 sekúnd pred krajankou Daphny van den Brandovou, bronz si vybojovala domáca Belgičanka Sanne Cantová.

Na svetovom šampionáte v cyklokrose 2012 získali medaily len zástupcovia troch krajín. Až tri zlaté zo štyroch možných vybojovali počas víkendu Holanďania, ktorí sa stali najúspešnejšou výpravou MS. Prvýkrát od roku 1999 nezískalo cenný kov Česko.

Výsledky - MS v cyklokrose v Koksijde:

Muži-elite: 1. Niels Albert 1:06:07 h, 2. Rob Peeters +24 s, 3. Kevin Pauwels +30, 4. Tom Meeusen +34, 5. Bart Aernouts +35, 6. Klaas Vantornout (všetci Belg.) +1:09, ... 47. Martin Haring -5 kôl, 53. Václav Metlička (obaja SR) -6 kôl.

Ženy: 1. Marianne Vosová 41:04 min, 2. Daphny van den Brandová (obe Hol.) +37 s, 3. Sanne Cantová (Belg.) +38, 4. Sanne van Paassenová (Hol.) +49, 5. Katherine Comptonová (USA) +53, 6. Nikki Harrisová (V. Brit.) +1:03

Konečná medailová bilancia MS 2012 v cyklokrose:

1. Holandsko 3 - 1 - 1
2. Belgicko 1 - 3 - 2
3. Francúzsko 0 - 0 - 1

[Foto na úvode: Tumblr.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up