Peter Sagan štartuje sezónu v Katare

Slovenský cyklista Peter Sagan odletel v piatok do Ázie, kde v nedeľu 5. februára sa pre neho začne nová súťažná sezóna 2012. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa predstaví na pretekoch Okolo Kataru, kde ho čaká 6. etáp a podľa odborníkov by mal patriť medzi najväčšie hviezdy a ašpirantov na etapové prvenstvá. Celkovo sa v Katare predstaví na pretekoch kategórie 2.1 kalendára UCI 16 tímov a v nich 129 cyklistov.

Na prvých tohtoročných pretekoch v Katare budú štartovať aj zvučné cyklistické mená ako Gilbert, Greipel, Hushovd, Vandenbergh, Boonen, Cancellara, či Cavendish...
,,Sám som zvedavý, aká bude moja premiéra v ázijskom Katare, kde štartujem po prvý raz, takže je to pre mňa novinka. V Argentíne už náš tím Liquigas-Cannondale získal prvé víťazstvo, takže sa pokúsime kolegov v Južnej Amerike napodobniť. Prvé preteky sú vždy také oťukávacie, človek zisťuje po zimnej príprave, čo si môže dovoliť a čo nie... Verím, že budem úspešný," skonštatoval z Kataru slovenský repezentant Peter Sagan, ktorý na margo fyzickej pripravenosti poznamenal: ,,V Toskánsku bola skvelá príprava, objemovo som všetko zvládol. Mám pocit, že som nadupaný a verím, že sezóna bude opäť úspešná, i keď mám tri veľké výzvy - Tour de France, olympiádu a svetový šampionát. V poslednom týždni pred odchodom do Ázie sme trénovali s bratom Jurajom v našom prechodnom bydlisku v Taliansku a prišli za nami aj cyklisti Mahďar a Kollář. Sám som zvedavý, ako teda vyštartujem do neľahkej sezóny."
Káder Liquigas-Cannondale v Katare tvoria okrem nášho Petra Sagana (s číslom 67) talianski pretekári Alessandro Vanotti, Fabio Sabatini, Daniel Oss, Alan Marangoni, Paolo Longo Borghini, Mauro Da Dalto a Poliak Maciej Bodnar, ktorých čaká 6 etáp a celkovo prvých tohtoročných 724 kilometrov. ,,Na úvod sezóny slušné, ale väčšinou sú to rovinaté trasy. Opakujem, po trojmesačnej prestávke som zvedavý, ako sa budem cítiť."
Po katarských pretekoch sa presúvate hneď do Ománu... ,,Tam už nás čakajú aj menšie kopčeky, ale v pohode a mal by sa k tímu pripojiť aj Vincenzo Nibali. Potom sa vrátime do Talianska, znova potrénujeme a začiatkom marca ma čakajú preteky Tirreno – Adriatico, takže na tradičné podujatie Paríž - Nice nepôjdem," dodal 22-ročný slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý ešte pripomenul, že brat Juraj zostal na pretekoch Donoratico na Apeninskom poloostrove.

Informoval manažér Jozef Korbel
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan zakončil Okolo Kataru 4. miestom a celkovo obsadil 6. priečku

Peter Sagan zakončil Okolo Kataru 4. miestom a celkovo obsadil 6. priečku

Peter Sagan už tretíkrát na pretekoch Okolo Kataru finišoval v etape na 4. mieste. Tesne za pódiom skončil aj v piatkovej záverečnej 6. etape podujatia, ktoré vyvrcholilo v Dauhe. Peter ale vyhral hodnotenie mladých jazdcov o biely dres.
Peter Sagan finišoval v Katare opäť druhý a na víťazstvo mu chýbalo iba pár centimetrov

Peter Sagan finišoval v Katare opäť druhý a na víťazstvo mu chýbalo iba pár centimetrov

Sagan prehral rovnako ako v stredu v záverečnom špurte iba s Nórom Alexandrom Kristoffom z tímu Kaťuša, ktorý sa už tretíkrát presadil v koncovke etapy tento rok v Katare.
Peter Sagan finišoval na výbornom druhom mieste v 4. etape Okolo Kataru

Peter Sagan finišoval na výbornom druhom mieste v 4. etape Okolo Kataru

Sagan prehral v záverečnom špurte iba s Nórom Alexandrom Kristoffom z tímu Kaťuša, ktorý sa už druhýkrát presadil v koncovke etapy tento rok v Katare. Pre 25-ročného Sagana to je najlepšie umiestnenie po prestupe do tímu Tinkoff-Saxo z Cannondalu, v predchádzajúcich dňoch bol v etapách na Okolo Kataru dvakrát štvrtý.
keyboard_arrow_up