Zdroj: Filip Polc

Tak ako po minule roky aj teraz sa v zimnom obdobi Filip sustredi na snuru mestskych pretekov v Juznej Amerike. Po dobrom zaciatku v Kolumbijskom Manizales, sa mu podarilo zvitazit v juibilejnom 10 vyrocnom preteku v Brazilskom Santose.

Tento rok sa organizatorom podarilo zoskupit svetovu spicku downhillu a to mena ako Greg Minaarr, Cedric Gracia, Mario Jarrin, Marcello Gutierez, Markolf Berkolf...
A zorganizovat pretek na najvyssej urovni , pricom medialnym partnerom eventu bola TV GLOBO , ktora pretek vysielala nazivo pre 80 milionov divakov.

Filip : Zisla sa tu super konkurencia a v 33 stupnovej horucave sme sa potili ako take psi. V sobotnajsom treningu a kvalifikacii, sa mi nepodarilo vyskusat vsetky casti trate naplno, tak som do nedelnajsieho semifinale isiel trocha s neistotou. Na takto kratkej jednominutovej trati a v tak silnej konkurencii, nie je mozne zlyhat ani v jednej zakrute.Semifinale som zacal s vycvaknutou nohou , cim som stratil prve zabery hned po starte a dufal som , ze to bude stacit na top 5 miest do finale.. Isiel som na svojom limite.
Napriek tomu sa mi podarilo urobit najlepsi cas dna, t.j. 1:00:002. To ma dost povzbudilo a vedel som , kde sa este mozem zlepsit.

Vo finale som to napalil este viacej, poskladal vsetky pasaze dokopy, slapal kde sa dalo, brzdil co najneskor a co som sam skoro nechapal.... dal som cas 58sekund.
Prekonal som tak svoj stary rekord trate 59s z roku 2010.

Zajtra sa presuvame do Chile, kde ma cakaju dalsie mestke preteky!


[Foto na úvode: Filip Polc]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Staronové Les Gets opäť žilo svetovým pohárom – a to hneď dvakrát

Staronové Les Gets opäť žilo svetovým pohárom – a to hneď dvakrát

Uplynulý víkend znovu patril horských cyklistom. Aj v čase prebiehajúcej Tour de France sa vo francúzskom Les Gets zišli tisíce divákov, očakávajúcich svetové výkony – a dočkali sa ich.
Video: Keď to na endure poriadne kĺže

Video: Keď to na endure poriadne kĺže

Pozrite si zábery z jednej etapy druhého kola EWS v Kolumbii, kedy pretekárov trápili náročné trate a najmä neutíchajúce dažde.
Filip Polc celkovo druhý na City Downhill World Tour 2016

Filip Polc celkovo druhý na City Downhill World Tour 2016

Nemec Johannes Fischbach sa stal víťazom víkendového záverečného tretieho podujatia City Downhill World Tour 2016 v mexickom Taxcu a zároveň potvrdil celkové prvenstvo v tohtoročnom seriáli mestských zjazdov horských cyklistov.
keyboard_arrow_up