Belgičan Tom Boonen sa stal štvrtýkrát v kariére celkovým víťazom cyklistických pretekov Okolo Kataru, ktoré vyvrcholili v piatok záverečnou 6. etapou. Posledný triumf na tomto ročníku si pripísal v šprinte v Dauhe po 120 km zo Sealine Beach Francúz Arnaud Démare. Jazdec tímu FDJ sa presadil pred Rusom Denisom Galimzianovom a Austrálčanom Markom Renshawom, ktorý obhajoval vlaňajšie celkové prvenstvo.

Boonen na katarských cestách exceloval už v rokoch 2006, 2008 a 2009. V piatkovej etape prišiel do cieľa v hlavnom poli a bez väčších problémov ubránil svoj 28-sekundový náskok pred Tylerom Farrarom z USA. Tretí skončil v celkovom hodnotení Španiel Juan Antonio Flecha.

Slovák Peter Sagan finišoval v záverečnej etape na 11. mieste, v celkovom poradí sa zaradil s odstupom 3:41 min na Boonena na 39. priečku. "Dnešná posledná etapa bola akási nervózna. Hneď od začiatku sme sa potrhali na niekoľko skupiniek, ale napokon sa to v priebehu etapy zišlo. Neskôr v samotnom meste pred okruhmi odišla malá skupinka aj s naším kolegom Marangonim a nasledovalo znova naháňanie. Postupne sme ich schádzali, vpredu to kontrolovali jazdci z Quick Stepu a Garminu. Záver bol veľmi nebezpečný, pretože do špurtu išiel takmer celý balík, a vtedy musíte byť veľmi ostražitý, lebo neviete, čo sa udeje pred vami. Doplatil nato Brit Mark Cavendish, ktorý spadol. Ja som bol tesne za ním, našťastie som sa mu vyhol smerom doprava a prišiel som v pohode do cieľa. S výkonmi na úvod sezóny som spokojný, veď z piatich etáp som bol dvakrát na stupni víťazov. V sobotu večer odlietame na preteky do neďalekého Ománu, ktoré štartujú v utorok. Náš tím Liquigas-Cannondale by mal posilniť Vincenzo Nibali," sprostredkoval pre agentúru SITA hlas 22-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel.



Výsledky - preteky Okolo Kataru:

6. etapa (Sealine Beach - Dauha Corniche, 120 km): 1. Arnaud Démare (Fr.) FDJ 2:20:44 h, 2. Denis Galimzyanov (Rus.) Kaťuša, 3. Mark Renshaw (Aus.) Rabobank, 4. Roger Kluge (Nem.) Project 1t4i, 5. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 6. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda, ... 11. Peter Sagan (SR) Liquigas-Canondale všetci čas ako víťaz

Konečné poradie: 1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-QuickStep 15:42:14 h, 2. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda +28 s, 3. Juan Antonio Flecha (Šp.) Sky +33, 4. Gert Steegmans (Belg.) Omega Pharma-QuickStep +34, 5. Tom Veelers (Hol.) Project 1t4i +1:00 min, 6. Mark Cavendish (V. Brit.) Sky +1:05, ... 39. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +3:41
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up