V sobotu som sa zúčastnil tejto super akcie. Porozprávam vám ako bolo. Vstal som pred siedmou, chcel som totiž stihnúť štart pretekárov na 100 km. Z domu som išiel okolo pol ôsmej, nemal som nič na defekty. Ale povedal som si že to risknem...

Vstal som pred siedmou, chcel som totiž stihnúť štart pretekárov na 100 km. Z domu som išiel okolo pol ôsmej, nemal som nič na defekty. Ale povedal som si že to risknem.
Cestou hore na Bankov som videl plno bajkerov. No mal som dosť. Bajky od 50 vyššie, spd pedále, hm pomaly som si prestával veriť. No a keď som došiel na štart mal som dosť. Bajky tak za 100 000. Oblečká. Hm, ale čo už, som si tam pripadal jak chudobný príbuzný. Štart stovkárov som nestihol, nevadí. Išlo asi 20 pretekárov na stovku.

Jal som sa zaregistrovať. Dostal som číslo 199. Keď máte mňa na fotke, pošlite mi ju. Dosť ma tam fotili. Stretol som tam Silvu z karate. Inak už nikto známy. Štart bol o 9,00. Cieľ o 60 km na tom istom mieste.

Postavil som sa nakoniec, aby som nezavadzal borcom. Najprv pekný stupák, potom technický zjazd, potom hore dole po lese, pekne to išlo. Predomnou bol jeden starý na fulle, som ho nevedel predbehnúť lebo bolo úzko. Išiel jak barbar no a pri prvom náročnejšom úseku padol. Tak som ho ligol. Došli sme na Jahodnú kde bola prvá občerstvovačka. Dal som banán a niečo sladké, vypil dva poháre vody a poďho ďalej. Nasledoval stupák na jeden kopec no a potom brutálny zjazd dole do Opátky. Ten zjazd bol kvalitka, kamene, lístie, diery, mláky, blato. Som musel ísť pomaly kôli defektom keďže som nemal veci. Pri tomto zjazde som videl jedného spadnúť, ale nešlo mu veľa krvi z ruky, a asi štyroch čo lapili defekt.

Na občerstvovačke bolo fajn, boli tam super kočky. Potom nasledoval 5 kilometrový stupák skoro až na Kojšovku. Miestami som mal najľahší prevod. To už je dosť. Cestou na ten kopec som predbehol 12 bajkerov. Taže nestačí mať celoodpružený bajk a hydraulické kotúčové brzdy. Treba mať namakané. Cestou dole z kopca do Klatova ma predbehli, predsalen na fulle to dole ide. Dole z toho kopca to bol brutál, blatové úseky, voda. Cez také malinčie ma štípla asi včela, ešta aj v utorok ma to svrbí. V Klatova posledná občerstvovačka, boli aj koláče. Od Klatova už sme išli spolu s tridsiatkármi ktorí sa pripojili. Oni sa dali ľahko rozoznať. Boli čistý. My sme boli kompletne od blata. Nazad na Bankov to už bolo o dojazde, hoci na jednom úseku trebalo tlačiť bajk, bo hnusná stojka a už som chytal kŕče do nohy. Do cieľa som priletel s rukami nad hlavou a víťazným revom.

Pekne som si zabajkoval, super organizácia, super ľudia, super počasie. Bajk kompletne od blata, všetko škrípalo, kvalitka. Táto jazda je jednou z tých čo si budem dlho pamätať.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Reportáž: MTB Singletrack maratón Košice - najkrajšie single v sezóne

Tohto roku sa konal výročný 20. ročník MTB Singletrack maratónu v Košiciach. Priblížim vám, ako som vnímal svoju druhú účasť na tomto najtrailovejšom maratóne sezóny až do posledných síl.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Reportáž: Istrofinal Snežnický MTB maratón – len 200 metrov navyše

Pamätám si, ako Michal (organizátor) minulý rok ohlasoval dátum jubilejného 10. ročníka. 2. september je tu a ja sa chystám opäť do Snežnice na preteky.
keyboard_arrow_up