Juraj Sagan na Giro Calabria a Paris Roubaix

Slovenský cyklista Juraj Sagan odštartoval už druhú sezónu v talianskom protíme Liquigas-Cannondale a napriek tomu, že je trochu v tieni slávnejšieho mladšieho brata Petra, s jeho výkonmi v uplynulej premiérovej sezóne na Apeninskom poloostrove je spokojnosť.

Po zimnom sústredení v Toskánsku, má za sebou už prvé preteky v Taliansku G.P. Costa degli Etruschi, keď prišiel do cieľa na 107. mieste v rovnakom čase ako víťaz Elia Viviani. ,,Boli to jednodenné preteky v Toskánsku, avšak ovplyvnilo ich studené počasie a organizátori museli zmeniť a skrátiť trasu pretekov. Po skončení pretekov bola v našom tíme Liquigas-Cannondale spokojnosť, pretože sme to skvele rozbehli pre nášho lídra Vivianiho, ktorý si zaknihoval už druhý triumf. Predtým sa radoval v Argentíne,“ vrátil sa ešte retrospektívne úvahami 23-ročný žilinský odchovanec Juraj Sagan, ktorého čakajú počas víkendu ďalšie preteky Giro Calabria na Sicílii. ,,Trasu pretekov ešte nemám naštudovanú, ale podľa slov kolegov, bude záver skôr pre špurtérov. Lídrom v našom tíme je nepochybne Viviani, ale nechýba ani Agnoli.“

Nasledujúci víkend zasa bude štartovať na Trofeo Laigueglia a 26. februára vo Švajčiarsku na pretekoch G.P. Citt? di Lugano. ,,Ak by sa potom zlepšilo počasie, rád by som si odskočil na pár dní domov do Žiliny. Trochu ma prekvapila správa organizátorov, že tradičné preteky Giro della Sardegna a Giro del Friuli nebudú, čo ma mrzí, pretože na Giro del Friuli som mal štartovať spoločne s bratom Petrom... Na nedávnom sústredení som debatoval s vedením tímu, či by som tento rok v apríli nemohol štartovať na Paris-Roubaix. Odpoveď bola kladná, takže ak sa nič nezmení, absolvujem premiéru. Mám z toho radosť, pretože je to jedna z najväčších klasík na svete, ba odborníci tvrdia, že aj najťažšia,“ prezradil slovenský cyklista Juraj Sagan.

Informoval manažér Jozef Korbel
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up