Francúzsky cyklistický nadšenec Robert Marchand utvoril nový svetový rekord v hodinovke špecifickej vekovej kategórie - storočných. Za 60 minút sa mu podarilo odjazdiť 24,25 km. Pre porovnanie: svetové maximum Ondřeja Sosenku z roku 2005 má 49,7 km, Čech ho však dosiahol vo veku 29 rokov.

"Mohol som byť aj rýchlejší, ale nechcel som sa hnať. Nebudem sa hrať na šampióna, chcel som si len dať darček k narodeninám," povedal dych lapajúci Marchand, ktorý sa venoval cyklistike ako tínedžer a neskôr sa k nej vrátil ako 78-ročný.

Marchand musel mať potvrdenie od lekára na jazdu a po svojom heroickom výkone podstúpil dopingový test, aby mu ho Medzinárodná cyklistická únia (UCI) uznala.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up