Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v sobotňajšej 5. etape na pretekoch Okolo Ománu vynikajúce druhé miesto a pred poslednou etapou sa stal lídrom celkového hodnotenia. Víťazom sobotňajšej 158 km dlhej etapy s cieľom na kopci Jabal al Akhbar bol prvý Talian Vincenzo Nibali zo zoskupenia Liquigas-Cannondale.

Práve Nibali v celkovej klasifikácii atakuje Petra Velitsa, za ktorým zaostáva o jedinú sekundu. Stúpanie na cieľový kopec najlepšie zvládol Talian, ktorý napokon triumfoval pred Velitsom o desať sekúnd. Tretí skončil Francúz Sandy Casar s odstupom 25 sekúnd na víťaza.

"Dnes sa prakticky čakalo až na posledný kopec, v ktorom to zobrali do svojich rúk jazdci Liquigasu a rozbili pelotón na viacero menších skupín. Nibali dvakrát nastúpil, na prvý jeho útok som ešte zareagoval. Potom sa mu podarilo odtrhnúť, držal som za ním konštantný odstup. V závere som ho trochu stiahol, keďže som vedel, že v prípade minimálnej straty sa môžem dostať na pozíciu lídra. Zajtra náš čaká špurtérska etapa na okruhu, ale ešte o ničom nie je rozhodnuté. Náš tím pracuje skvele," povedal pre agentúru SITA Peter Velits.

Etapa vôbec nevyšla Petrovi Saganovi. V cieli ho klasifikovali až na 59. mieste viac ako šesťminútovým mankom na svojho tímového kolegu Nibaliho. V celkovej klasifikácii sa prepadol z druhej až na 37. pozíciu.

,,Dnes bol asi najťažší deň v Ománe, pretože bolo teplo, ale hlavne celý deň fúkal nepríjemný vietor do protismeru, takže priemerná rýchlosť bola veľmi malá... Neskôr po štarte ušla šestica jazdcov, ktorých dobiehala najmä Kaťuša a pred záverečným kopcom ich pelotón pohltil. V tom momente nadišiel čas pre vrchárov a ja som to vypustil. Dopredu vyštartoval Slovák Peťo Velits, ale hlavné slovo mal náš tímový kolega Vincenzo Nibali, ktorému patril záver etapy a skvelým finišom si pripísal zaslúžený triumf. Ja som zostal stále v hre o zelený dres v bodovacej súťaži, takže uvidíme, čo bude v zajtrajšej poslednej etape,“ skonštatoval slovenský cyklista Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu:

5. etapa (Muskat - Jabal al Akhbar, 158,0 km): 1. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale 4:43:47 h, 2. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +10 s, 3. Sandy Casar (Fr.) FDJ-Big Mat +25, 4. Arnold Jeannesson (Fr.) FDJ-Big Mat +30, 5. Tony Gallopin (Fr.) Radioshack-Nissan +37, 6. Tom Jelte Slagter (Hol.) Rabobank +47,... 59. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +6:34 min

Poradie po 5. etape: 1. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step 18:20:58 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +1 s, 3. Tony Gallopin (Fr.) Radioshack-Nissan +17, 4. Sandy Casar (Fr.) FDJ-Big Mat +21, 5. Arnold Jeannesson (Fr.) FDJ-Big Mat +30, 6. Tom Jelte Slagter (Hol.) Rabobank +30,... 37. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +6:02 min

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up