Na slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v sobotu ďalší súťažný štart, keď sa predstaví v Toskánsku v okolí Sieny na jednorázových pretekoch Strade Bianche 2012. Podujatie už pár rokov otvára sezónu veľkých talianskych pretekov, neskôr po ňom nasledujú Tirreno - Adriatico či Miláno - San Remo. Pre cyklistov je štart na Strade Biancho výzvou, na trati sa striedajú rovinaté úseky, krátke, ale prudké stúpania. V Toskánsku sa zíde kvalitná konkurencia na čele s dvoma elitnými jazdcami Fabianom Cancellarom a Philippom Gilbertom.

Silný tím vysiela na preteky aj Liquigas-Cannondale, za ktorý jazdí Peter Sagan. Okrem Slováka sa na Strade Bianche 2012 predstavia aj Vincenzo Nibali či Daniel Oss. Sagan na "bielych cestách" zažije premiéru. "Je to prvýkrát, čo sa zúčastním na pretekoch, ale nebojím sa. Som veľmi zvedavý a pripravený pustiť sa do novej výzvy," povedal na tímovom webe Sagan. V Liquigase sú pripravení na každý scenár vo vývoji pretekov, tím by mal pracovať pre Sagana a Nibaliho, v závere by v popredí nemusel pri šprintérskej koncovke chýbať Daniel Oss.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up